Home > Nieuws > Nieuws > De Staat van de Ouder 2023, doe je mee?

De Staat van de Ouder 2023, doe je mee?.

1 december 2022 Nieuws

Ieder jaar onderzoekt Ouders & Onderwijs hoe ouders denken over het onderwijs in Nederland. De resultaten worden in april openbaar gemaakt in een (online) rapportage: De Staat van de Ouder. Wat vind jij van het onderwijs en de school van je kind(eren)? Ben je tevreden over de kwaliteit? Wat merk je van het lerarentekort? En hoe ervaar je het contact met de school? Allemaal vragen die in dit onderzoek aan bod komen.

De Staat van de Ouder 2023

In het onderzoek vragen we wat ouders vinden van een aantal belangrijke thema’s in het onderwijs. Zoals de relatie tussen ouders en school, de onderwijskwaliteit, medezeggenschap en schoolkosten. Zo kunnen we bijhouden of er iets verandert. Dit jaar besteden we extra aandacht aan de basisvaardigheden: Besteedt de school van je kind genoeg aandacht aan (Nederlandse) taal en rekenen/wiskunde? Laat het ons weten.

De resultaten

De resultaten van het onderzoek vormen de basis van de Staat van de Ouder 2023: Een online rapportage met daarin de resultaten van het onderzoek en adviezen om het onderwijs te verbeteren. Op basis van jouw mening dus. We presenteren de Staat van de Ouder in april 2023 aan de onderwijsministers, de onderwijsinspectie en andere onderwijsorganisaties. Zodat de mening van ouders écht gehoord wordt.

Over de Staat van de Ouder

Al sinds 2017 brengt Ouders & Onderwijs jaarlijks de Staat van de Ouder uit. In dit uitgebreide onderzoek delen ouders hun ervaringen en mening over actuele thema’s in het onderwijs. Een belangrijk onderzoek, want naar aanleiding van het onderzoek brengen we onze speerpunten onder de aandacht van de politiek, het onderwijsveld, media en andere belanghebbenden.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.