Home > Nieuws > Nieuws > Stakingen binnen het leerlingenvervoer

Stakingen binnen het leerlingenvervoer.

18 november 2022 Nieuws

Ouders & Onderwijs en LBVSO hebben een oproep gedaan werkgevers verenigd in Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en vakbonden chauffeurs doelgroepenvervoer (CNV en FNV) gedaan over het leerlingenvervoer. Wij maken ons namelijk ernstig zorgen over de aangekondigde stakingen in het zorg- en leerlingenvervoer.

Problemen binnen het leerlingenvervoer

Kinderen met een handicap of die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan zijn vaak afhankelijk van het leerlingenvervoer om op school te komen. Lange reistijden, veel wisselende chauffeurs en onveilige situaties in de busjes. Al langere tijd vragen we aandacht voor de problemen binnen het leerlingenvervoer. Een oplossing of verbetering is nog niet zichtbaar. En dit schooljaar lopen de problemen steeds verder op.

De aangekondigde stakingen

Ouders & Onderwijs erkent de problemen van het tekort aan chauffeurs, de onaantrekkelijkheid van het beroep en de krapte op de arbeidsmarkt. Daar komt nu de staking bij waardoor hun schoolgaan nog meer onder druk komt te staan. De aangekondigde stakingen zijn ellendig voor de leerlingen om wie het gaat en hun ouders.

Onze oproep

Wij roepen de werkgevers in KNV en de vakbonden CNV op om zo snel mogelijk weer met elkaar om de tafel te gaan en te komen tot een goede cao die aansluit bij de nodige (kwaliteits)verbetering van het leerlingenvervoer. Laat deze kinderen niet nog meer in de kou staan en onderwijs missen.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.