Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Thuis tijdens de herfstvakantie? Ga de natuur in!

Thuis tijdens de herfstvakantie? Ga de natuur in!.

18 oktober 2019 Nieuws

Ook voor de thuisblijvers is er genoeg te doen tijdens de herfstvakantie. Museumbezoek, shoppen in de stad of een pretpark zijn voor de hand liggende keuzes. Heeft u ook al eens gedacht aan een uitje in de natuur? Er is aanbod genoeg. En het is goed voor uw kind.

Spelen en leren in de natuur

De natuur is vooral heel leuk. Zeker met dit zonnige weer is het heerlijk om buiten te zijn. De frisse lucht is goed voor de gezondheid. Daarnaast stimuleert de natuur ook om te bewegen en te spelen. Dat is goed voor de motorische ontwikkeling. Balanceren op een omgevallen boom, tikkertje spelen op het strand en kleine beestjes zoeken op de hei. De natuur prikkelt de zintuigen: alles voelt, ruikt en klinkt anders dan thuis. En er valt zoveel te ontdekken en te leren.

Uitjes

U kunt natuurlijk gewoon naar het strand, de heide of het bos gaan. Zeker met dit zonnige weer altijd fijn. Neem een kleedje mee en ga picknicken, ga wandelen op één van de blotevoetenpaden of bedenk spelletjes en ga er met een groep op uit. Er zijn ook een aantal natuurorganisaties die de activiteiten in de natuur voor u op een rij zetten. Kijk bijvoorbeeld op de website van NatuurmonumentenStaatsbosbeheer of IVN natuureducatie.

De medewerkers van Ouders & Onderwijs wensen u veel plezier!

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Ouders & Onderwijs en Balans pleiten voor integrale aanpak thuiszittersproblematiek

Deze week werd bekend dat het aantal thuiszitters wederom is gestegen. Vorig schooljaar zaten ruim 4479 kinderen langer dan drie maanden ‘ongeoorloofd’ thuis. In werkelijkheid is het aantal thuiszitters hoger, omdat kinderen met een vrijstelling, kinderen die korter dan drie maanden thuiszitten en kinderen die ‘geoorloofd’ thuiszitten niet worden meegeteld.

Lees meer
Nieuws

Landelijk netwerk onderwijs, zorg en jeugd

Lees meer
Nieuws

Ouders en leerlingen niet tevreden met toilethygiëne scholen

De hygiëne laat in veel scholen veel te wensen over. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Essity. 67% van de leraren krijgt klachten van leerlingen over de hygiëne op school. De helft wordt hier ook op aangesproken door de ouders. De meeste klachten gaan over stank en vieze wc-brillen. Vooral in oude gebouwen speelt het probleem.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.