Home > Nieuws > Nieuws > Verbod op mobieltjes, terecht of niet? Praat mee

Verbod op mobieltjes, terecht of niet? Praat mee.

2 februari 2023 Nieuws

Er was de afgelopen dagen veel te doen over mobiele telefoons in de klas. Minister Wiersma van onderwijs gaat met scholen praten over het eventueel verbieden ervan. Maar wat vind jij? Moeten scholen mobieltjes in de les toestaan of juist niet? Spreek je uit in onze korte peiling.

Mobieltjes in de klas, ja of nee?

Volgens sommige ouders zouden mobieltjes verboden moeten worden in de klas, of zelfs op de hele school. Dit omdat het kinderen te veel zou afleiden. Anderen wijzen op de voordelen. Zo zou het goed zijn voor kinderen om vroeg digitale vaardigheden op te doen.  We zijn benieuwd naar jouw mening hierover. Deze vragenlijst is voor alle ouders met een kind van 10 tot 18 jaar in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Het zijn maar een paar vragen. Meedoen kost je slechts 2 minuten.

Hoe zit het nu?

Nu mogen scholen zelf bepalen of mobiele telefoons toegestaan zijn in de les of niet. Kamerleden Peters (CDA) en Beertema (PVV) lieten in het debat deze week weten het liever anders te zien. Zij pleiten in een ingediende motie voor een verbod.  Hoewel minister Wiersma vindt dat het aan scholen zelf is om beleid te ontwikkelen, vindt hij de huidige situatie verwarrend. Vooral omdat de ene leraar het gebruik van mobieltjes in de les stimuleert en de ander juist niet.

Hoe verder?

Het is de bedoeling dat het ministerie van onderwijs scholen helpt bij het beantwoorden van de vraag of mobieltjes toegestaan zijn of niet. Maar Wiersma zou daar best nog een stap verder in willen gaan. Hij laat het aan de Tweede Kamer over om zich erover uit te spreken.  De minister zegde toe de komende tijd in gesprek te gaan met leraren, leerlingen en ouders. Maar jij kunt nu al je stem laten horen. Wij zorgen ervoor dat jouw mening bij de minister terecht komt.

Peiling delen met andere ouders

Wil je ook andere ouders op deze korte peiling wijzen? Deel dan dit nieuwsbericht met hen, of stuur ze de directe link naar het onderzoek door: https://ap.lc/E7Ipt

Praat mee in het Landelijk ouderpanel

Ook meepraten over belangrijke schoolthema’s? Meld je dan aan voor het Landelijk Ouderpanel. Je stem doet ertoe, want we brengen de politiek op de hoogte van de resultaten.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.