Home > Nieuws > Nieuws > Vertraagde schoolboeken? Dit is wat je kunt doen

Vertraagde schoolboeken? Dit is wat je kunt doen.

13 september 2022 Nieuws

Afspraken over levering

Middelbare scholen gaan met leveranciers van schoolboeken overeenkomsten aan over het leveren van schoolboeken. Hierin wordt afgesproken dat schoolboeken, voordat het nieuwe schooljaar begint, geleverd worden. Maar dit jaar is dat niet voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs gelukt. Er zijn verschillende oorzaken voor de vertraging in de levering van schoolboeken: De krapte op de arbeidsmarkt en de leveringen van uitgevers zijn niet op tijd. Dat zorgt voor extra moeilijkheden.

Geen boeken, wat nu?

Maar ondertussen is het schooljaar van je kind gewoon van start gegaan. Het is in ieder geval belangrijk dat je kind de lessen gewoon kan volgen, met of zonder boeken. Je kind kan tijdens de les bijvoorbeeld meekijken met een andere leerling. Het is de verantwoordelijkheid van de school dat je kind goed onderwijs krijgt. Je mag dus verwachten dat de school opdrachten en andere belangrijke zaken voor je kind kopieert of online aanbiedt. Daarnaast raden we ook aan om contact op te nemen met de leverancier. Je kunt in ieder geval de volgende stappen ondernemen:

  • Ontbreekt er een boek in je bestellingsoverzicht? Meld dit aan de boekenleverancier.
  • Laat ook de school weten welke boeken er nog niet zijn, zodat de school voor een alternatief kan zorgen.
  • Bekijk de status van de bestelling. De meeste grote leveranciers hebben een online omgeving waar je de voortgang van de bestelling kan bekijken. Zo ben je op de hoogte van wanneer de boeken waarschijnlijk wél geleverd worden.

Vragen? Stel ze aan ons adviespunt

Heb je vragen over het lesmateriaal van je kind? Levert de school geen alternatief voor de niet geleverde schoolboeken? Of werken de aangeboden oplossingen niet? Neem contact op met ons adviespunt via whatsapp, mail of telefoon.

Stel hier direct je vraag.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.