Home > Nieuws > Kennisbank > Pesten en sociale veiligheid > Week Tegen Pesten 2023: Goed voor elkaar!

Week Tegen Pesten 2023: Goed voor elkaar!.

25 september 2023 Nieuws

Van 25 t/m 29 september 2023 organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten. Met de Week Tegen Pesten wordt ieder jaar aandacht gevraagd voor pesten en de gevolgen daarvan. Scholen kunnen speciaal hiervoor gemaakt lesmateriaal aanvragen. Dit jaar is het thema Goed voor elkaar! Inmiddels doen 1206 scholen mee aan De Week tegen Pesten.

Goed voor elkaar!

Het thema van dit jaar is: ‘Goed voor elkaar!’ Hoe zorg je samen voor een fijne groep waarin pesten geen ruimte krijgt en iedereen zichzelf kan zijn? Amina Saydali, directeur/bestuurder van Stichting School & Veiligheid: “Iedereen in de school heeft daarin een verantwoordelijkheid en kan op een positieve manier bijdragen aan het goed met elkaar omgaan. Daar gaat de Week Tegen Pesten 2023 en het thema ‘Goed voor elkaar!’ over. Want als je goed voor elkaar bent, dan heb je het goed voor elkaar. En vergeet niet, het is ook leuk om iets goeds te doen voor een ander. Dat geeft een prettig gevoel. Zo bouw je met elkaar aan positieve relaties.”

 

Stop pesten, tips voor ouders!

Een kind ontwikkelt zich op school pas goed als die zich veilig voelt. Toch is dat niet altijd vanzelfsprekend. Pesten is een veel voorkomend probleem op scholen. En pesten heeft een grote impact op kinderen en ouders. Maar hoe merk je op dat je kind te maken heeft met pesten? Welke concrete stappen kan je nemen om het pesten op school te stoppen? Wat mag je van de school verwachten? En wat doe je als je er met school niet uitkomt?

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.