Home > Nieuws > Kennisbank > Start op de basisschool > Nieuwe Facebook Livesessie: Overgaan en zittenblijven

Nieuwe Facebook Livesessie: Overgaan en zittenblijven.

6 juni 2024 Nieuws

Het einde van het schooljaar komt er aan! Wat gebeurt er als je kind er niet goed voor staat? Blijft je kind zitten, stapt je kind over naar een ander schoolniveau of zijn er nog andere mogelijkheden? Tijdens de Facebook Livesessie 'Overgaan en zittenblijven' op 20 juni, om 19:30 uur kun jij al die vragen kwijt aan ons team.

Naar het volgende jaar of niet?

De meeste kinderen gaan aan het einde van het schooljaar gewoon door naar het volgende jaar. Heeft je kind een achterstand opgelopen? Of staat je kind er qua cijfers slecht voor? Dan kan het zijn dat je kind blijft zitten. Het kan ook zijn dat je kind er juist heel goed voorstaat en misschien kan doorstromen naar een hoger schoolniveau.

Gratis Facebook Livesessie

Aan het einde van het schooljaar krijgen we hierover heel veel vragen van ouders. Wie beslist of je kind blijft zitten of overgaat? Hoe zit het met afstromen of opstromen naar een ander niveau? En wat doe je als de school ineens door wil verwijzen naar speciaal onderwijs? Adviseurs Arline en Petra nemen je mee en beantwoorden op 20 juni al jouw vragen in Facebook Livesessie ‘Overgaan en zittenblijven’.

Aanmelden

Is het voor jouw kind nog spannend hoe het jaar eindigt? Of ben je benieuwd naar de wettelijke regels hierover? Meld je dan aan voor ons gratis Facebook Livesessie.

Datum:   Donderdag 20 juni
Tijd:        19.30 – 20.30 uur
Kosten:   Gratis

Informatie en advies over blijven zitten

Kan je vraag echt niet wachten of zit je met een probleem? Lees dan het uitgebreide artikel over overgaan en zittenblijven op onze website. Daar vind je veel nuttige informatie. Heb je nog verdere vragen? Je kunt ook altijd gratis contact opnemen met ons adviespunt.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.