Home > Nieuws > Kennisbank > MBO > Doe mee met de Mbo-monitor

Doe mee met de Mbo-monitor.

24 januari 2023 Nieuws

Aan jou als ouder met kinderen in het mbo vragen we wat je vindt van het onderwijs. De resultaten nemen we mee in de Staat van de Ouder dit jaar. En presenteren we aan de politiek. Doe vooral mee en laat je stem horen.

Belangrijke vragen

In de Monitor Mbo vragen we ouders naar hun mening over het onderwijs. Er komen belangrijke vragen aan de orde. Word je als ouder in het Mbo voldoende betrokken bij het onderwijs aan je kind? Voor welke schoolkosten kom je te te staan? Hoe verlopen de stages van je kind?  En wat vind je van de overstap naar het mbo? We zijn benieuwd naar jouw mening. De resultaten nemen we straks mee in de Staat van de Ouder 2023 en reiken we uit aan onderwijsminister Dijkgraaf. Doe dus vooral mee.

Staat van de Ouder 2023

Ieder jaar onderzoekt Ouders & Onderwijs met de Staat van de ouder hoe ouders denken over het onderwijs in Nederland. De resultaten worden in april, gelijk met het verschijnen van de Staat van het Onderwijs gepresenteerd.

Mbo-vragen

Heb je een vraag over het mbo? Neem dan vooral een kijkje op onze vernieuwde themapagina mbo. Je vindt daar alle belangrijke info bij elkaar.  Je mag natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers van het Adviespunt. Voor een luisterend oor of gewoon een duidelijk antwoord op je vraag.

Gerelateerde onderwerpen

Belangrijke moties mbo-debat aangenomen

Dinsdagmiddag waren de stemmingen over de moties die waren ingediend tijdens het mbo-debat in de Tweede Kamer afgelopen week. Wat viel op? Vooral dat twee belangrijke moties over stagediscriminatie en ouderbetrokkenheid konden rekenen op een meerderheid.

Lees meer

Tweede Kamer praat over mbo. Dit is wat je moet weten

De afgelopen weken waren twee mbo-debatten in de Tweede Kamer. De onderwerpen die werden besproken waren (stage)discriminatie van studenten met een ondersteuningsvraag en de rol van ouders in het mbo. Hier lees je welke punten in het debat aandacht hebben gekregen.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.