Home > Nieuws > Nieuws > Einde coronamaatregelen op school

Einde coronamaatregelen op school.

16 maart 2022 Nieuws

Ook op basisschool, middelbare school en mbo-instelling komt er een einde aan de laatste coronamaatregelen. Zo hoeft er vanaf nu niet meer preventief te worden getest. Verder hoeven kinderen die gebruik maken van leerlingenvervoer vanaf volgende week woensdag geen mondkapje meer te dragen. Dat maakte het ministerie deze week bekend.

Leraren, leerlingen en studenten hoeven dus niet meer twee keer per week preventief een zelftest te doen. Wel blijft het advies om bij klachten een (zelf)test te doen. Vooralsnog blijft het mogelijk om hiervoor zelftesten aan te vragen, zowel voor leerlingen als voor personeelsleden.

Mondkapjes in ov

De verplichting om in en rond het  mondkapjes te dragen vervalt per volgende week woensdag (23 maart) en dat geldt tevens voor het leerlingenvervoer. Waar het druk is, kunt u uzelf en anderen beschermen door een mondkapje te dragen.

Basisadviezen

Dat de maatregelen eindigen, wil niet zeggen dat coronabesmettingen verleden tijd zijn. Sterker nog, het aantal besmettingen neemt de afgelopen tijd weer toe. Basisadviezen helpen nog steeds om besmetting te voorkomen: was je handen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.

Vragen

Heb je nog vragen over het einde van coronamaatregelen op school? Bel voor persoonlijk advies met ons adviespunt op 088-6050101. Onze medewerkers zitten elke werkdag vanaf 9:30 uur voor je klaar. Meer informatie is ook te lezen op de website van de Rijksoverheid

Gerelateerde onderwerpen

Hele rits coronamaatregelen op school ten einde

Er komt een einde aan een groot aantal coronamaatregelen op school. Zo mogen ouders de school weer in en komen de regels voor groepsgrootte, cohorten, looproutes en gespreide pauzes te vervallen. Dit maakte minister Kuipers van Volksgezondheid dinsdagavond bekend tijdens de persconferentie.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.