Home > Nieuws > Nieuws > Kom jij 15 maart ook naar het Malieveld?

Kom jij 15 maart ook naar het Malieveld?.

5 maart 2019 Nieuws 15 maart Lerarentekort Malieveld

Op 15 maart gaat Lobke Vlaming, directeur van Ouders & Onderwijs, naar het Malieveld om aandacht te vragen voor het lerarentekort. Kom je ook?

Op 15 maart ga ik naar het Malieveld om aandacht te vragen voor het lerarentekort.

Als we niets doen dan is het lerarentekort over 5 jaar opgelopen tot 5000 fte. Dit betekent op ieder moment van de week 5000 lege klassen. Ook nu al merken schoolleiders, leraren, ouders en kinderen dagelijks de problemen. Werkdruk bij leraren, plofklassen, overbelaste schoolleiders en kinderen die naar huis worden gestuurd. En de plannen die nu op tafel liggen zijn niet toereikend om het probleem op te lossen. Onze kinderen hebben recht op goed onderwijs, dus er moet meer gedaan worden.

Mijn doel? Aandacht vragen voor het lerarentekort. Net als het initiatief van de ouders in de Zaanstreek.

Samen laten we zien dat ouders zich hard maken voor goed onderwijs aan hun kinderen. Ook steek ik het actievoerende onderwijspersoneel een hart onder de riem. Want: ”Van gelukkige leraren leren kinderen de mooiste dingen”.

Ouders kunnen zich hierbij aansluiten. Kom jij ook? Meld je dan aan bij ons Facebook-evenement.
Lobke Vlaming

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Reflecteren op het lerarentekort

Het is schrikbarend nieuws. Door het lerarentekort sluiten zestien Amsterdamse basisscholen een week hun deuren. Stichting Openbaar Basisonderwijs Westelijke Tuinsteden (StWT), waar de scholen onder vallen, besteedt de tijd nuttig door te reflecteren op het lerarentekort.

Lees meer
Nieuws

Prinsjesdag: geen extra geld voor de aanpak van het lerarentekort

In de miljoenennota is geen extra geld opgenomen voor het ministerie van Onderwijs om het lerarentekort en de hoge werkdruk aan te pakken. Met verschillende acties vroeg Ouders & Onderwijs samen met vakbonden om extra geld om te investeren in de mensen die onze kinderen het goede onderwijs geven. In maart dit jaar stonden er nog 40.000 leraren op het Malieveld met de noodkreet voor meer geld. Maar ook recent, met de actie #Leraargezocht vragen we om aandacht voor dit probleem. Lobke Vlaming, directeur Ouders & Onderwijs: ‘Steeds meer ouders maken zich zorgen over lesuitval en onderwijskwaliteit. Onze kinderen hebben recht op goed onderwijs, dus er moet meer gedaan worden.’

Lees meer
Nieuws

Wat vinden ouders van het lerarentekort?

Vraag ouders wat de meest bepalende factor is voor de kwaliteit van onderwijs en het antwoord is simpel: de leraar. Ouders maken zich dan ook zorgen over het toenemende lerarentekort en de werkdruk die leraren ervaren. Een derde van de ouders heeft nu al te maken met lesuitval, plofklassen of zelfs een structurele vierdaagse schoolweek. Het overgrote deel van de ouders steunt bovendiende stakingseisen van de leraren. Dit blijkt uit onderzoek van Ouders & Onderwijs onder de leden van het Landelijk Ouderpanel.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.