Home > Nieuws > Nieuws > Laat je op 22 mei inspireren op de VOO Medezeggenschapsdag

Laat je op 22 mei inspireren op de VOO Medezeggenschapsdag.

18 april 2024 Nieuws

De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) kondigt met trots de eerste editie van de VOO Medezeggenschapsdag aan. Deze inspirerende dag is op 22 mei 2024 in Amersfoort. Wil jij erbij zijn? Meld je aan!

Laat je inspireren op 22 mei 2024

De VOO Medezeggenschapsdag is speciaal voor leden van medezeggenschapsraden. MR-leden doen dankzij interessante lezingen en workshops kennis en vaardigheden op om zo een krachtige bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van onderwijs. Het evenement draait om de vraag: ‘hoe kan de medezeggenschap bijdragen aan nog beter onderwijs? Marco Frijlink, voorzitter van de VOO Medezeggenschapsdag, benadrukt het belang van de Medezeggenschapsdag: “Goed functionerende medezeggenschap is fundamenteel voor het verbeteren van de kwaliteit van het primair en voortgezet onderwijs in Nederland“. De VOO verwacht 150 deelnemers.

Het programma

De dag begint met een openingswoord door Marco Frijlink, gevolgd door een inleidende lezing van toetsexpert Karen Heij over toetsing en kansengelijkheid. Deelnemers hebben daarna de keuze uit zes workshops, verdeeld over twee sessies. Deze workshops gaan over thema’s zoals, burgerschap en armoede tot aan de interactie tussen verschillende schoolraden. De paneldiscussie over de toekomst van medezeggenschap en de netwerkborrel sluiten de dag af en bieden extra mogelijkheden voor inspiratie en uitwisseling.

Deelname en Registratie 

De VOO Medezeggenschapsdag is gratis voor alle VOO-leden. Ben je geen lid? Dan kun je voor een klein bedrag alsnog aanwezig zijn op deze inspirerende dag. Wil jij er ook bij zijn? Meld je dan snel aan!

Over de Vereniging Openbaar Onderwijs 

De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) komt op voor de belangen van personeel, ouders en leerlingen. Als meer dan 150 jaar houdt de vereniging zich intensief bezig met veel thema’s die voor, in en rondom het onderwijs in Nederland van belang zijn. Het thema School & Armoede is voor 2020-2025 het kernthema waar de VOO zich op richt. De VOO ondersteunt medezeggenschapsraden, besturen en raden van toezicht met handreikingen, een kennisbank en cursussen en belangenbehartiging op dit onderwerp. Ruim 1500 medezeggenschapsraden zijn via een lidmaatschap verbonden aan de vereniging.

Meer weten over medezeggenschap?

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.