Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Middelbare scholen open na de zomer

Middelbare scholen open na de zomer.

25 juni 2020 Nieuws
Middelbare scholen na de zomer volledig van start

De middelbare scholen gaan na de zomervakantie weer volledig open. De voorwaarden zijn dat scholen hygiënemaatregelen treffen en dat voor die tijd het coronavirus niet is opgelaaid. Dat maakte het kabinet woensdag tijdens de voorlopig laatste persconferentie bekend.

Leerlingen hoeven na de zomer geen anderhalve meter afstand meer tot elkaar te bewaren, maar wel tot de docenten. Dat adviseerde het Outbreak Management Team (OMT) en het kabinet nam dat over. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte in klaslokalen.

Middelbare scholen zijn sinds enige tijd deels open, waardoor er afstandsonderwijs is in combinatie met fysieke lessen. Dat komt in de praktijk voor leerlingen neer op ongeveer een dag per week naar school. Daar komt dus na de zomervakantie verandering in.

Ook voor mbo’s, hogescholen en universiteiten geldt dat zij de lestijden kunnen verruimen. Dat heeft ermee te maken dat studenten na 1 juli weer in de spits kunnen reizen. Wel blijft binnen deze instellingen de anderhalve-meter-maatregel leidend.

Meer informatie

Meer belangrijke aandachtspunten leest u op onze website. De antwoorden op veelgestelde vragen staan in onze FAQ. Voor persoonlijk advies kunt u op werkdagen bellen met ons adviespunt op 088-6050101. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.