Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Middelbare scholen na de zomer volledig van start

Middelbare scholen na de zomer volledig van start.

25 juni 2020 Nieuws

De middelbare scholen gaan na de zomervakantie weer volledig open. De voorwaarden zijn dat scholen hygiënemaatregelen treffen en dat voor die tijd het coronavirus niet is opgelaaid. Dat maakte het kabinet woensdag tijdens de voorlopig laatste persconferentie bekend.

Leerlingen hoeven na de zomer geen anderhalve meter afstand meer tot elkaar te bewaren, maar wel tot de docenten. Dat adviseerde het Outbreak Management Team (OMT) en het kabinet heeft dat overgenomen. Zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de ruimte in klaslokalen.

Sinds 2 juni zijn middelbare scholen deels open. Er is afstandsonderwijs en dat wordt gecombineerd met fysieke lessen. Om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen komen niet alle leerlingen tegelijk. In de praktijk gaan leerlingen ongeveer een dag per week naar school. Daar komt dus na de zomervakantie verandering in.

Vanaf 1 juli kunnen mbo’s, hogescholen en universiteiten de lestijden verruimen. Dat heeft ermee te maken dat studenten weer in de spits kunnen reizen. Binnen deze instellingen blijft de anderhalve-meter-maatregel leidend.

Meer informatie

Meer belangrijke aandachtspunten leest u op onze website. De antwoorden op veelgestelde vragen staan in onze FAQ. Voor persoonlijk advies kunt u op werkdagen bellen met ons adviespunt op 088-6050101. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.