Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Mondkapjes terug in hoger onderwijs

Mondkapjes terug in hoger onderwijs.

2 november 2021 Nieuws
Mondkapje terug hoger onderwijs

Besmettingen en ziekenhuisopnames nemen toe, maar het leidt niet tot veel nieuwe maatregelen in het onderwijs. Alleen in het hoger onderwijs (en dus ook mbo) is het mondkapje terug van weggeweest. Het dragen ervan is verplicht in de looproutes en deze mag af zodra de student in de collegezaal zit. Dat maakte het kabinet dinsdagavond bekend tijdens de persconferentie.

‘We hebben een lastige boodschap, omdat we meer van mensen moeten vragen. Daar worstelen we mee. Hoe meer golven van besmettingen er volgen, hoe lastiger het is je te houden aan de regels. De rek is eruit. En toch moeten we dit samen blijven doen. Met een beetje mildheid naar elkaar. Als we bereid zijn een beetje in te schikken, hoeven we het echt niet steeds met elkaar eens te zijn,’ aldus minister-president Rutte vanavond.

Beleid

Het demissionaire kabinet heeft gekeken naar invoering van de coronapas op het werk en in het hoger onderwijs en het mbo, maar dat gaat niet op korte termijn gebeuren. Dat het mondkapje in die onderwijssector nu wel weer verplicht is, past in het te voeren beleid. In grote lijnen komt het erop neer dat in publiek toegankelijke binnenruimtes een mondkapje moet worden gedragen, tenzij daar een coronatoegangsbewijs moet worden getoond.

Vragen

Heeft u vragen over de coronamaatregelen op school? Bel op werkdagen met ons adviespunt op 088-6050101, of stuur een e-mail naar vraag@oudersenonderwijs.nl.

 

Gerelateerde onderwerpen

Vraag & antwoord: Hoe ziet het onderwijs er na de laatste persconferentie uit?

De besmettingen lopen op en er zijn steeds meer ziekenhuisopnames. Toch mogen de scholen voorlopig open blijven. Wel komen mondkapjes terug in het gehele onderwijs. Het dragen ervan wordt dringend geadviseerd voor leerlingen vanaf groep zes op basisscholen en op middelbare scholen zijn ze verplicht. Verder zijn er voor leerlingen en personeel zelftesten en gelden er weer vaste looproutes in het gebouw.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.