Home > Nieuws > Nieuws > Mondkapjes terug in hoger onderwijs

Mondkapjes terug in hoger onderwijs.

2 november 2021 Nieuws
quarantaineregels

Besmettingen en ziekenhuisopnames nemen toe, maar het leidt niet tot veel nieuwe maatregelen in het onderwijs. Alleen in het hoger onderwijs (en dus ook mbo) is het mondkapje terug van weggeweest. Het dragen ervan is verplicht in de looproutes en deze mag af zodra de student in de collegezaal zit. Dat maakte het kabinet dinsdagavond bekend tijdens de persconferentie.

‘We hebben een lastige boodschap, omdat we meer van mensen moeten vragen. Daar worstelen we mee. Hoe meer golven van besmettingen er volgen, hoe lastiger het is je te houden aan de regels. De rek is eruit. En toch moeten we dit samen blijven doen. Met een beetje mildheid naar elkaar. Als we bereid zijn een beetje in te schikken, hoeven we het echt niet steeds met elkaar eens te zijn,’ aldus minister-president Rutte vanavond.

Beleid

Het demissionaire kabinet heeft gekeken naar invoering van de coronapas op het werk en in het hoger onderwijs en het mbo, maar dat gaat niet op korte termijn gebeuren. Dat het mondkapje in die onderwijssector nu wel weer verplicht is, past in het te voeren beleid. In grote lijnen komt het erop neer dat in publiek toegankelijke binnenruimtes een mondkapje moet worden gedragen, tenzij daar een coronatoegangsbewijs moet worden getoond.

Vragen

Heeft u vragen over de coronamaatregelen op school? Bel op werkdagen met ons adviespunt op 088-6050101, of stuur een e-mail naar vraag@oudersenonderwijs.nl.

 

Gerelateerde onderwerpen

Vraag & antwoord: Coronaregels op school

Basisscholen, middelbare scholen, mbo-scholen, hogescholen en universiteiten zijn weer geopend voor fysieke lessen. Verder komt er zeer binnenkort een einde aan een groot aantal coronamaatregelen in het onderwijs. Zo mogen ouders de school weer in en komen de regels voor groepsgrootte, cohorten, looproutes en gespreide pauzes te vervallen.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.