Home > Nieuws > Nieuws > Ouder- en onderwijsorganisaties vragen om meldpunt onveilige situaties op school

Ouder- en onderwijsorganisaties vragen om meldpunt onveilige situaties op school.

14 mei 2024 Nieuws

Oudervereniging Balans vraagt de Tweede Kamer zo snel mogelijk een onafhankelijk meldpunt sociale veiligheid op school op te richten. Ouders & Onderwijs merkt net als Balans een toename aan vragen van ouders over sociale onveiligheid en steunt de oproep aan de kamer.

Landelijke oudervereniging Balans vraagt de Tweede Kamer in een open brief zo snel mogelijk een onafhankelijk meldpunt op te richten voor meldingen van sociale onveiligheid op school. Het meldpunt zou individuele klachten van leerlingen, ouders en leraren moeten behandelen. Op 15 mei vindt er een debat plaats over veiligheid op school, precies een jaar na de oprichting van jouwveiligeschool.nl.

Geen oplossing

Balans vraagt om dit eerder beloofde meldpunt alsnog zo snel mogelijk op te richten, omdat andere wegen niet altijd een oplossing bieden. Een expertisenetwerk, dat ook vorig jaar is opgezet, kan informatie geven en slachtoffers verwijzen naar andere organisaties. Maar als de situatie vastloopt, kan ook dat netwerk het niet doorbreken. Daarnaast leiden andere wegen, zoals het indienen van een klacht en een melding doen bij de vertrouwensinspecteur, niet tot actie. Dus niet tot een oplossing in moeilijke gevallen.

Last van sociale onveiligheid?

Heeft je kind of jijzelf te maken met sociale onveiligheid op school? Lees dan meer informatie op onze kennisbank of neem contact op met ons adviespunt.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.