Home > Nieuws > Nieuws > Versoepeling quarantaineregels basis- en voorgezet onderwijs

Versoepeling quarantaineregels basis- en voorgezet onderwijs.

25 januari 2022 Nieuws
quarantaineregels

Voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs geldt een versoepeling van de quarantaineregels. Leerlingen die geen klachten hebben maar wel in contact zijn geweest met een besmet persoon, hoeven niet langer in quarantaine. Deze regel gaat vanaf woensdag in en zal voor een periode van ten minste drie weken gelden. Dit maakte het kabinet dinsdag bekend tijdens de persconferentie.

Kinderen die geen corona gerelateerde klachten hebben kunnen dus vanaf woensdag weer naar school. Dit geldt ook als andere kinderen of huisgenoten positief getest zijn op het coronavirus. Dit kan ook voor leerlingen die volgens de huidige regels in quarantaine zitten, betekenen dat ze weer naar school kunnen.

Verwarring

De quarantaineregels zorgden de afgelopen tijd voor veel schooluitval. Door de oplopende coronanabesmettingen kregen steeds meer scholen te maken met klassen die naar huis moesten. Het kabinet wil er met deze verspoeling voor zorgen dat meer kinderen gewoon naar school kunnen.

Opluchting

Het nieuwe beleid is voor veel ouders een opluchting. Maar er zijn vanzelfsprekend ook veel vragen en zorgen. Bijvoorbeeld over de risico’s die kinderen lopen op besmettingen en over wat dit betekent voor kinderen en ouders met een kwetsbare gezondheid. Ouders & Onderwijs heeft het ministerie van OCW gevraagd antwoorden te geven op deze terechte vragen. Zodra we meer weten, dan laten we van ons horen.

Vragen

Heb je nog vragen over het nieuwe quarantainebeleid? De antwoorden op veelgestelde vragen lees je in onze FAQ. Voor persoonlijk advies kun je bellen met ons adviespunt op 088-6050101. Onze medewerkers zitten elke werkdag vanaf 9:30 uur voor je klaar. Meer informatie is ook te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.