Home > Nieuws > Nieuws > Scholen vanaf maandag dicht

Scholen vanaf maandag dicht.

18 december 2021 Nieuws
scholen sluiten

Basisscholen, middelbare scholen, mbo-scholen, hogescholen en universiteiten zijn vanaf maandag allemaal dicht. Het hele onderwijs komt stil te liggen. Het kabinet neemt daarmee het meest recente advies van het OMT over. Er zijn grote zorgen over de snelle opmars van de veel besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus.

Dit is het laatste nieuws. We werken de informatie op onze website continu bij

Scholen gaan opnieuw dicht.

De maatregelen gaan in op maandag 20 december. Basisscholen, middelbare scholen, mbo-scholen, hogescholen en universiteiten gaan allemaal dicht tot minimaal 10 januari. Op 3 januari wordt bepaald of de lessen na de kerstvakantie weer beginnen en (zo niet) of er digitaal lesgegeven gaat worden. Leerlingen volgen dan les op afstand.

Uitzonderingen

Uitzonderingen zijn er allereerst voor kwetsbare kinderen en kinderen waarvan minimaal één van de ouders een cruciaal beroep heeft. Ouders kunnen op hun vaste contract-  en opvangdagen gebruik maken van de noodopvang. Lees daarvoor de lijst met cruciale beroepen. Verder zijn er uitzonderingen voor leerlingen die praktijkvakken volgen (vmbo, pro en vso) en examenleerlingen. Ook schoolexamens in het voorexamenjaar moeten doorgaan. Kinderopvanglocaties, voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud, blijven open. Overige opvang niet.

Mbo-scholen

Ook mbo-scholen gaan vanaf maandag allemaal dicht. Aandachtspunten zijn:

  • Studenten mogen wel examens en tentamens doen.
  • Praktijkvakken mogen doorgaan.
  • Kwetsbare studenten met speciale aandacht voor mbo 1 en mbo 2 mogen wel naar school.
  • Als er een bibliotheek binnen de school is, mag die wel openblijven.
  • Studenten die naar school gaan houden 1,5 meter afstand, volgen de looproutes, wordt geadviseerd een mondkapje op te doen tijdens de les en het tentamen. Verplichting mondkapje tijdens verplaatsingen.

Basisscholen en bso’s

Bij de vorige persconferentie, afgelopen dinsdag bleek al dat basisscholen, scholen voor speciaal basisonderwijs en bso’s aanstaande maandag dicht zouden gaan.

Vragen

Heb je vragen over de schoolsluiting? Dat begrijpen wij heel goed. Voor antwoorden op vragen kun je terecht op onze FAQ-pagina. Maar je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

 

Gerelateerde onderwerpen

Vraag & antwoord: Coronaregels op school

Basisscholen, middelbare scholen, mbo-scholen, hogescholen en universiteiten zijn weer geopend voor fysieke lessen. Verder komt er zeer binnenkort een einde aan een groot aantal coronamaatregelen in het onderwijs. Zo mogen ouders de school weer in en komen de regels voor groepsgrootte, cohorten, looproutes en gespreide pauzes te vervallen.

Lees meer

Neem contact met ons op

We helpen u graag met al uw vragen.