Home > Nieuws > Nieuws > Stappenplan: hoe kun je problemen aankaarten binnen het leerlingenvervoer?

Stappenplan: hoe kun je problemen aankaarten binnen het leerlingenvervoer?.

8 december 2022 Nieuws

Kinderen met een beperking of die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan zijn vaak afhankelijk van het leerlingenvervoer om op school te komen. Ervaar jij als ouder problemen met leerlingenvervoer zoals lange reistijden, veel wisselende chauffeurs en onveilige situaties in de busjes? En hebben je meldingen tot nu toe nog niet tot verbetering geleid? Dit stappenplan helpt je om de problemen onder de aandacht te brengen bij onder andere de gemeente.

Het stappenplan

Er is een hoop dat je kan doen om de problemen in het leerlingenvervoer van je kind onder de aandacht te brengen. Zoals een logboek bijhouden, contact leggen met andere ouders en in gesprek gaan met bijvoorbeeld een wethouder. Om overzicht te geven in wat er allemaal mogelijk is, hebben wij een stappenplan gemaakt met daarin zes stappen die je als ouder kunt zetten. Bij iedere stap staan handige tips voor het extra steuntje in de rug.

De bijlage

Onderaan het stappenplan vind je de bijlage ‘Ik luid de bel over het leerlingenvervoer’. Het is een invulformulier dat je geprint kunt opsturen naar jouw gemeente. Wil je dit bestand online ingevuld opsturen? Gebruik dan de gereedschapstool of schrijftool in het bestand waarmee je de .pdf hebt geopend.

Bel, mail of stuur ons een Whatsapp bericht voor gratis advies

Heb jij vragen over het onderwijs van je kind? Bel, mail of stuur een Whatsapp bericht naar één van onze collega’s. Wij staan voor je klaar.

Neem contact met ons op

We helpen u graag met al uw vragen.