Home > Nieuws > Nieuws > Tips voor het gesprek met school.

Tips voor het gesprek met school..

24 januari 2022 Nieuws
het schooladvies

Soms kan het lastig zijn om gesprek aan te gaan met school. Om ouders daarbij te ondersteunen hebben het NJi, Balans en Ouders & Onderwijs gesprekskaarten vol handige tips ontwikkeld. Ouders kunnen deze Toolkit Samen voor het kind gratis aanvragen.

De Toolkit helpt ouders een eindje op weg in het gesprek met school. Bijvoorbeeld als het niet goed gaat met je kind. Om de ontwikkeling van kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen is het belangrijk dat school en ouders goed samenwerken. Er komen interessante vragen aan de orde. Hoe werk je samen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich gehoord voelt? Op welke manier blijf je bewust van de kracht van luisteren? Hoe creëer je samen een omgeving waar mensen zich kwetsbaar durven op te stellen?

Hoe het werkt

Ouders en professionals gaan met elkaar in gesprek over acht cartoons. Aan de hand van deze cartoons staat het thema samenwerking centraal. Doel is om zich beter te kunnen verplaatsen in het perspectief en de belangen van de ander. Zo worden wederzijdse verwachtingen helder. De kunst is om het niet bij een gesprek te laten, maar te zorgen dat het gesprek de motor is van een goede samenwerking in het belang van de kinderen.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de toolkit? Vul dan het aanmeldformulier in. Je ontvangt dan van het NJi de toolkit en ​een uitnodiging voor een bijeenkomst ​ met uitleg hoe je de toolkit het beste kunt gebruiken. Deelname hieraan is niet verplicht.

Meer weten?

Op onze Kennisbank vind je ook een pagina met concrete tips voor ouders. Om samen tot een oplossing te komen is het belangrijk dat zowel de ouder als de school het gesprek op een prettige manier voert. Mocht je er niet uitkomen met school, dan kun je altijd bellen met ons adviespunt op 088-6050101. Onze medewerkers zitten elke werkdag vanaf 9:30 uur voor je klaar.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.