Home > Nieuws > Nieuws > Tweede Kamer stemt voor minimale stagevergoeding

Tweede Kamer stemt voor minimale stagevergoeding.

6 juli 2022 Nieuws

Afgelopen dinsdag stemde de Tweede Kamer in met een motie voor een minimale stagevergoeding voor alle studenten. Zij ontvangen op dit moment geen eerlijke of helemaal geen vergoeding voor het werk dat ze tijdens hun stage doen. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil daar nu een einde aan maken en stemde voor een motie van kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks).

In het coalitieakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie stond ook al dat er afspraken moesten worden gemaakt over een passende stagevergoeding. Bovendien bleek al uit recent onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) dat vier op de tien hbo- en universitair studenten geen stagevergoeding ontvangen. In het mbo zouden nog minder studenten een vergoeding ontvangen.

Cao

De motie verzoekt de regering om samen met de studentenvakbonden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven afspraken te maken over het opnemen van een minimale stagevergoeding. Deze moet in de cao komen en in ieder geval de onkosten dekken. Verder moet het kabinet eerst focussen op een minimale stagevergoeding voor de mbo-studenten. Minister Dijkgraaf moet de motie gaan uitvoeren en zal na gesprekken terugkomen bij de Tweede Kamer met een voorstel.

Vragen?

Voor meer info over stages op het mbo kun je kijken op onze speciale mbo-themapagina. Voor antwoorden op vragen mag  je natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl, WhatsApp of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.