Home > Nieuws > Nieuws > Ventilatie op scholen wordt aangepakt

Ventilatie op scholen wordt aangepakt.

3 februari 2022 Nieuws
ventilatie

Er wordt serieus werk gemaakt van een betere ventilatie op scholen. Alle basis- en middelbare scholen krijgen in elk klaslokaal een CO2-meter. Daarvoor trekt het kabinet in totaal een bedrag van 17 miljoen euro uit. Dat maakte minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs bekend.

‘Leraren en leerlingen hebben recht op gezonde lucht in de klas. Zeker in deze coronatijd moeten we er alles aan doen om de scholen verantwoord open te houden’, zegt de minister.

Ramen open

Doordat elke klaslokaal straks een CO2-meter heeft, kan de leraar in een oogopslag zien of er ramen opengezet moeten worden. En dat is hard nodig, want op veel scholen is de ventilatie nog niet in orde. Dat heeft vaak te maken met verouderde schoolgebouwen, waar verduurzaming lastig te realiseren is.

Afspraken

Verder heeft de minister met vertegenwoordigers van het onderwijs en de gemeenten afspraken gemaakt over een betere ventilatie op scholen. Zo komt er ook een hulplijn waar scholen terecht kunnen met vragen. Het wordt ook mogelijk om de hulp van experts in te roepen.

Vragen

Wil je iets weten over de situatie op scholen? Voor persoonlijk advies kun je bellen met ons adviespunt op 088-6050101. Onze medewerkers zitten elke werkdag vanaf 9:30 uur voor je klaar. Meer informatie over de coronamaatregelen lees je in onze faq

Gerelateerde onderwerpen

Versoepeling quarantaineregels basis- en voorgezet onderwijs

Voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs geldt een versoepeling van de quarantaineregels. Leerlingen die geen klachten hebben, maar wel in contact zijn geweest met een besmet persoon, hoeven niet langer in quarantaine. Deze regel gaat vanaf woensdag in. Dit maakte het kabinet bekend tijdens de persconferentie.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.