Home > Nieuws > Kennisbank > Schoolkosten en ouderbijdrage > Wat betaal jij voor de digitale leermiddelen van je kind?

Wat betaal jij voor de digitale leermiddelen van je kind?.

9 oktober 2023 Nieuws

Steeds vaker maken scholen gebruik van digitale leermiddelen zoals tablets, laptops en rekenmachines. Welke kosten maak jij hiervoor? Wat vind jij van deze kosten? En ervaar je druk vanuit school om hiervoor te betalen? Ouders & Onderwijs wil graag weten hoe ouders hierover denken.

De impact van schoolkosten op ouders

Uit gegevens van de Schoolkostenmonitor blijkt dat ouders de laatste jaren meer geld kwijt zijn aan schoolkosten. Vooral laptops en tablets zijn grote financiële investeringen voor ouders. Het ministerie stelt dat deze kosten nooit verplicht zijn.

Wij willen graag weten of jij kosten maakt voor deze digitale middelen en of je druk voelt vanuit school om een laptop of tablet aan te schaffen. Daarnaast zijn er ouders die grafische rekenmachines aanschaffen voor hun kind.

Door mee te doen aan het onderzoek, krijgen wij inzicht in wat ouders vinden van deze kosten. Op basis van de resultaten van het onderzoek, kunnen wij deze signalen delen met de politiek en de onderwijssector. Meedoen aan het onderzoek duurt ongeveer 5 minuten.

Praat mee in het Landelijk Ouderpanel

Met het Landelijk Ouderpanel brengt Ouders & Onderwijs de mening en ervaringen van ouders over het huidige onderwijs in kaart. De resultaten nemen we mee in gesprekken en contacten met professionals, de overheid en de politiek. Ook verbeteren we de beschikbare informatie over opvoeden en onderwijs. Ook je mening geven? Meld je aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Vragen over schoolkosten

Heb je vragen over de kosten die je maakt voor een laptop, tablet of rekenmachine? Kijk dan eens op onze themapagina over schoolkosten. Wil je graag met één van onze medewerkers praten voor gerichte adviezen? Neem dan contact op met ons adviespunt via whatsapp, e-mail of bel gratis naar 088-6050101.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.