Home > Nieuws > Nieuws > Wat vinden de politieke partijen van het onderwijs?

Wat vinden de politieke partijen van het onderwijs?.

4 maart 2021 Nieuws
Onderwijsstandpunten

De datum van de verkiezingen op woensdag 17 maart nadert snel. Weet u al wat u gaat stemmen? Onderwijs is een belangrijk thema. Tijdens het Nationaal Onderwijsdebat is het een stuk duidelijker geworden hoe politieke partijen daarover denken. Ouders & Onderwijs biedt ook de partijen die niet meededen aan het debat de kans om hun onderwijsstandpunten toe te lichten.

Hoe denken politieke partijen over onderwijs? Op het Youtube kanaal van Ouders & Onderwijs staat een playlist met korte video’s waarin vertegenwoordigers van partijen meer vertellen over hun onderwijsstandpunten. Vooral om ouders te helpen bij het maken van een politieke keuze.

Debat

Tijdens het Nationaal Onderwijsdebat op maandagavond 1 maart gingen Kamerleden van verschillende politieke partijen met elkaar in debat over belangrijke onderwijsthema’s. Ouders, leerlingen, leraren en andere belangstellenden konden online hun mening geven. U kunt het debat hieronder terugkijken.

Kieswijzer

Heeft u de kieswijzer voor ouders al ingevuld? Om ouders te helpen bij hun politieke keuze hebben Ouders & Onderwijs en Stichting Voor Werkende Ouders een speciale kieswijzer voor ouders ontwikkeld. Ouders geven hun mening over 20 stellingen. Op basis van hun antwoorden (eens, oneens of geen mening) zien ze in hoeverre hun standpunten overeenkomen met alle politieke partijen in de huidige Tweede Kamer en een groot aantal nieuwe partijen.

Meer info

Voor een duidelijke opsomming van de kernpunten over onderwijs van politieke partijen kunt u kijken in dit overzicht. Het Centraal Planbureau heeft de verkiezingsprogramma’s van tien politieke partijen doorgerekend. In de rapporten ziet u budgettaire en de economische gevolgen van de beleidskeuzes van de partijen, ook waar het onderwijs betreft. Voor meer video’s over andere thema’s uit de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen, kunt u kijken op de website van Stemkijker.

Gerelateerde onderwerpen

Verslag van het Onderwijsdebat

Tijdens het Nationaal Onderwijsdebat gingen Kamerleden van verschillende politieke partijen met elkaar in debat over belangrijke onderwijsthema's. In dit verslag leest u per stelling meer over wat de kamerleden te zeggen hadden.

Lees meer

Speciale kieswijzer voor ouders gelanceerd

Om ouders te helpen met hun politieke keuze heeft Ouders & Onderwijs samen met Stichting Voor Werkende Ouders een speciale kieswijzer voor ouders ontwikkeld: Kieswijs Ouders.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.