Home > Nieuws > Nieuws > Wat is jouw mening over inclusief onderwijs?

Wat is jouw mening over inclusief onderwijs?.

2 september 2021 Nieuws
Inclusief onderwijs

Veel ouders hebben een mening over inclusief onderwijs. Er leven veel vragen en zeker ook twijfels. Daarom organiseren Balans, Ieder(in) en Ouders & Onderwijs een informatieve online bijeenkomst voor ouders over dit onderwerp. De bijeenkomst is op woensdag 29 september van 20.00 – 21.30 uur, midden in de Week van Inclusief Onderwijs.

Beelden van inclusief onderwijs

Het begrip inclusief onderwijs roept bij ouders heel verschillende beelden op. Uiteenlopend van heel positief tot heel negatief. Tijdens de online bijeenkomst dagen wij je uit jouw beeld van inclusief onderwijs te delen. Wat versta jij eronder?  Welke  beren zie je op de weg naar inclusief onderwijs? Over deze beelden en ‘beren’ gaan we openhartig met elkaar in gesprek.

Vervolgens plaatsen we deze beelden en de vragen die er leven in perspectief. We laten zien wat het  VN-verdrag Handicap zegt over inclusief onderwijs. We schetsen de route die het ministerie heeft  uitgestippeld om te komen van passend onderwijs naar inclusiever onderwijs en hoe wij als organisaties  daarbij zijn betrokken. En we vertellen wat er nu concreet bekend is over wat er gaat veranderen.

Brainstormen

Tot slot gaan we met elkaar brainstormen over oplossingen voor de zorgen en twijfels die er leven. Deze aandachtspunten gebruiken wij vervolgens weer als input bij gesprekken met het ministerie en andere betrokkenen.

Meld je nu aan!

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de aanmeldlink. Er is plaats voor 60 deelnemers, die in kleinere groepjes met elkaar in gesprek gaan.

Gerelateerde onderwerpen

Aandachtspunten bij de opening van de middelbare scholen

Het kabinet maakte bekend dat de middelbare scholen met ingang van 2 juni 2020 de deuren weer zullen openen. Dat roept natuurlijk de nodige vragen op. Ouders & Onderwijs zet voor u aan aantal vragen en antwoorden op een rij.

Lees meer

6 tips voor een goed gesprek op school en thuis

Scholen krijgen de komende twee en een half jaar extra financiële middelen. Hiermee moeten zij de gevolgen van de coronacrisis aanpakken. U mag aannemen dat de school met u deelt hoe uw kind ervoor staat en een passend vervolgtraject aan de orde stelt. Dat begint met een goed gesprek tussen leraar, leerling en ouders. Het is belangrijk dat u zich op zo’n gesprek goed voorbereidt. De volgende stappen helpen hierbij. Ook leraren kunnen onderstaande tips volgen om een gesprek te voeren.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.