Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Wisselen van basisschool.

Ouders mogen hun kind altijd laten wisselen van basisschool, om welke reden dan ook. Ouders hebben immers een vrije schoolkeuze.

Redenen om van basisschool te wisselen

Er kunnen verschillende redenen zijn om van basisschool te wisselen: een verhuizing, een andere visie op het beleid of de gang van zaken op school, een conflict of omdat uw kind niet meer naar die school wil. 

Wanneer 

Het beste moment om van school te veranderen, is aan het einde van het schooljaar, maar dit is niet altijd mogelijk voor u en uw kind. Het is ook niet verplicht; kinderen kunnen ook gedurende het schooljaar van basisschool wisselen. 

Aanmelden nieuwe school 

Wanneer u wilt wisselen, is het aan u om een nieuwe basisschool te zoeken die uw kind aanneemt. Als u deze heeft gevonden, schrijft u uw kind uit op de huidige basisschool. De gemeente krijgt bericht van de uitschrijving. De nieuwe school stelt de oude school binnen 1 week op de hoogte van de inschrijving van uw kind, hierna wordt het onderwijskundig rapport door de oude school aan de nieuwe school overgedragen. Dit is in de Wet op Primair Onderwijs geregeld in artikel 42. 

Gerelateerde onderwerpen

Dossier

Schoolplan

Elke school heeft een schoolplan. Daarin staat hoe de kwaliteit van het onderwijs op de school zich gaat ontwikkelen.

Lees meer
Dossier

Schoolgids

Elke school heeft een schoolgids. Hierin staat voor ouders veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar.

Lees meer

Neem contact met ons op

We helpen u graag met al uw vragen.