Home > Nieuws > Nieuws > Eerste ontbijtsessie Campagne Samen zijn wij school in Hoogezand

Eerste ontbijtsessie Campagne Samen zijn wij school in Hoogezand.

18 september 2018 Nieuws leraren samen zijn wij school

Samen zijn wij school was te gast bij CBS De Regenboog. In Hoogezand vond de eerste ontbijtsessie van deze campagne plaats. Eppo Bruins van de Tweede Kamer ging in gesprek met ouders, leraren en natuurlijk kinderen.

Drempels laten verdwijnen

“Wees open tegen elkaar, zowel leerkracht, als ouder, als schoolhoofd. Dan verdwijnen de drempels en bereik je elkaar sneller. Informeer elkaar, en vraag ook de kinderen naar hun verhaal.”

Aldus één van de ouders die deelnamen aan het gesprek over hoe leerlingen, ouders en school meer kunnen samenwerken. De school vulde aan dat meer samenwerken vooral een houding is. ”Van iedereen rond de school mag verwacht worden dat ze met elkaar in gesprek blijven. Zonder druk, want dan worden gesprekken tussen school en ouders alleen maar ingewikkelder.”

Ontmoeting op het schoolplein

Voorafgaand aan de gastvrije ontvangst in de school was er een ontmoeting op het schoolplein tussen kinderen, ouders, directeur Bregina Staal en algemeen directeur Jan de Boer, wethouder van onderwijs Erik Drenth en Tweede Kamerlid Eppo Bruins (CU).
De kinderen vertelden over hoe hun ouders betrokken zijn bij de school en hun ontwikkeling en wat ze daarvan vinden. “Ik vind het fijn als mijn moeder aan het einde van de dag vraagt hoe het op school ging”, zei een meisje. Een jongen vulde aan dat zijn vader op school altijd voor de muziek zorgt

Handtekening onder oproep

Voor alle aanwezigen was er de mogelijkheid om een handtekening te zetten onder de oproep Samen zijn wij school. Deze oproep nodigt iedereen uit om bij te dragen aan het voorkomen van conflicten tussen school en ouders. En vooral te focussen op de goede samenwerking tussen beiden in het belang van kinderen. Wethouder Drenth zette hier graag zijn handtekening onder. Eppo Bruins die dat eerder in Den Haag al deed vertelde nog eens bevlogen hoe het onderwerp hem aan zijn hart gaat en dat hij zich er in de Tweede Kamer voor wil inzetten.

Campagne

De campagne Samen zijn wij school gaat blijvend aandacht vragen van scholen, ouders en onderwijsorganisaties om meer met elkaar samen te werken. In de gesprekken is ruimte om goede voorbeelden te delen maar ook om lastige vragen te bespreken en naar oplossingen te zoeken.

Wat kunt u doen?

  • Laat op de site zien dat u de oproep steunt.
  • Draag bij aan Samen zijn wij school door uw inspirerende verhaal, tip of ervaring met ons en met elkaar te delen.
  • Maak anderen enthousiast om ook te onderschrijven en mee te doen!
  • Ontbijtgesprek op de school van uw kind? Attendeer de school van uw kind op deze mogelijkheid en laat het ons weten.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over Samen zijn wij school? Stuur dan een mail aan informatie@samenzijnwijschool.nl

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Formulier om verwachting schooladvies bij te stellen

Minister Slob wil dat leerlingen starten in een brugklas die recht doet aan hun capaciteiten en mogelijkheden. Ouders & Onderwijs wil daartoe graag bijdragen. We ontwikkelden samen met de PO-Raad en VO-raad een formulier voor bijstelling schooladvies. Dit formulier kunnen scholen toevoegen aan het overgangsdossier.

Lees meer
Nieuws

Minder excellente scholen erbij

De Onderwijsinspectie maakt vandaag bekend dat 62 scholen het predicaat ‘excellent’ ontvangen. Dat is een afname vergeleken met vorig jaar, toen het nog 79 scholen betrof. Scholen moeten zichzelf opgeven en het lijkt erop dat de eretitel aan populariteit afneemt. Gezien de kritiek is dat niet zo vreemd.

Lees meer
Nieuws

Leraren en schoolleiders leggen basis voor herziening onderwijsdoelen

Dit zijn de belangrijkste adviezen van de Coördinatiegroep van Curriculum.nu aan minister Slob (onderwijs) bij de overhandiging van de voorstellen voor de basis van de herziening van de kerndoelen en eindtermen. Deze curriculumherziening moet ervoor zorgen dat de landelijk vastgelegde onderwijsdoelen leerlingen nog beter voorbereiden op hun persoonlijke, maatschappelijke en werkende leven.

Lees meer
Nieuws

Maandelijks 500 vragen van ouders over passend onderwijs

Ouders & Onderwijs krijgt maandelijks ruim 500 vragen van ouders over passend onderwijs. Hier lopen ouders in de praktijk tegenaan:

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.