Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Hoe zie jij samenwerking tussen ouders en school?

Hoe zie jij samenwerking tussen ouders en school?.

25 april 2019 Nieuws

Het campagnejaar 'Samen zijn wij school' zit er bijna op. Op 13 juni sluiten we de campagne af. Minister Slob van Onderwijs zal hierbij aanwezig zijn. Wil je ook meedenken over een goede relatie en samenwerking tussen school en ouders? En vind je het leuk om geïnspireerd te worden door anderen? Meld je dan aan!

Campagne Samen zijn wij school

De campagne ‘Samen zijn wij school’ heeft als doel ouders en scholen beter te laten samenwerken. Een goede relatie is namelijk in het belang van kinderen. In het afgelopen jaar zijn verschillende activiteiten georganiseerd en mooie praktijkvoorbeelden en tips verzameld rondom dit thema. Die kun je allemaal lezen op de website van ‘Samen zijn wij school’.

Denk mee op 13 juni

Op 13 juni vindt de afsluitende bijeenkomst van Samen zijn wij school plaats. Iedereen die mee wil denken over de goede relatie tussen leerlingen, ouders en school is van harte uitgenodigd! Natuurlijk nodigen we graag ouders in het bijzonder uit.

Tijdens de conferentie worden de successen van het eerste campagnejaar gevierd en wordt teruggeblikt. Deelnemers gaan daarnaast – via een debat en activerende werkvorm – samen aan de slag om verder invulling te geven aan het thema ‘Samen zijn wij school’. Hierbij is veel ruimte voor eigen vragen en wensen. Ook minister Slob zal hierbij aanwezig zijn.

Genoeg reden dus om je aan te melden! Aanmelden kan per mail via informatie@samenzijnwijschool.nl.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Meeste ouders steunen onderwijsstaking

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 wordt er gestaakt in het basis– en voortgezet onderwijs. Uit een online poll die Ouders & Onderwijs hield blijkt dat 77% van de ouders de staking van onderwijspersoneel steunt en 23% tegen is.

Lees meer
Nieuws

Onderzoek: 84% van de ouders maakt zich zorgen over afnemende onderwijskwaliteit

Veel ouders maken zich zorgen over de kwaliteit van het onderwijs aan hun kinderen. In het basisonderwijs maakt zelf meer dan 50% van de ouders zich ernstige zorgen hierover. Dit blijkt uit onderzoek van Ouders & Onderwijs onder de leden van het Landelijk Ouderpanel.

Lees meer
Nieuws

Ouders en leerlingen steunen lerarenstaking

Het hele basis- en voorgezet onderwijs gaat staken op woensdag 6 november. De vakbonden en sectorraden trekken samen op voor extra geld voor het onderwijs om het lerarentekort te bestrijden. Ook Ouders & Onderwijs en het LAKS blijven het onderwijspersoneel steunen, net zoals in eerdere acties. Het leraren- en schoolleiderstekort is zo groot, dat er dagelijks in het hele land klassen naar huis worden gestuurd. Uit de recent gepresenteerde Miljoenennota bleek dat er geen extra geld wordt vrijgemaakt. Leraar, leerling en ouder, schouder aan schouder!

Lees meer
Nieuws

Moet je als ouder de vrijwillige ouderbijdrage betalen?

Het basis- en voortgezet onderwijs in Nederland is gratis. Voor ouders zijn er geen kosten om hun kind dit onderwijs te laten volgen. Toch mag school aan ouders een bijdrage vragen. Ouders kiezen zelf of ze deze bijdrage betalen. Daarom wordt deze bijdrage de vrijwillige ouderbijdrage genoemd. Maar wat zijn de consequenties als u dit niet betaalt? 

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.