Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Hoe zit het met het testbeleid op school?

Hoe zit het met het testbeleid op school?.

3 februari 2021 Nieuws

De basisscholen gaan vanaf maandag weer open, maar er is nog veel onduidelijk over de voorwaarden. Wat we zeker weten is dat ouders niet verplicht worden om hun kinderen te laten testen.

Op het moment dat een leerling in een klas besmet raakt met corona, dan gaan alle leerlingen in een klas in quarantaine. Deze quarantaine duurt vijf dagen. Leerlingen kunnen zich laten testen, maar dat is niet verplicht. Kinderen kunnen niet worden getest zonder expliciete toestemming van de ouders. Wie vervolgens negatief test, kan weer fysiek naar school. Leerlingen die zich niet laten testen blijven vijf dagen langer in quarantaine. De dagen in quarantaine volgen de leerlingen afstandsonderwijs. Verder gelden de standaard regels. Zo hoeven huisgenoten van de kinderen en leerkracht die in quarantaine gaan niet thuis te blijven.

Onduidelijkheid

Nog niet alles is duidelijk. We hebben dan ook nog niet overal een antwoord op. We hopen dat in de loop van deze week alle voorwaarden om kinderen naar school te laten gaan duidelijk worden. Dan berichten we daarover op onze website.

Vragen

Voor antwoorden op vragen over het onderwijs tijdens de coronaperiode kunt u terecht op onze FAQ-pagina. Deze wordt continu bijgewerkt naar de actuele situatie. Maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

Gerelateerde onderwerpen

Basisschoolleerlingen maandag weer naar school

Leerlingen van de basisschool en kinderen van de opvang mogen maandag weer beginnen. Dat maakte het kabinet dinsdag bekend.

Lees meer

Vraag & antwoord: Scholen weer open, wat betekent dit?

Vanaf aanstaande maandag 19 april gaat de buitenschoolse opvang weer open. Kinderopvang, basisscholen, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo's waren al eerder van start gegaan.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.