Home > Nieuws > Nieuws > Kom naar het congres de Staat van het Onderwijs

Kom naar het congres de Staat van het Onderwijs.

28 januari 2019 Nieuws congres ouders Staat van het Onderwijs

Let op: de inschrijving voor het congres is inmiddels gesloten.

Ieder jaar bekijkt de Onderwijsinspectie hoe het gaat met het onderwijs in Nederland. Gelijktijdig onderzoekt Ouders & Onderwijs wat ouders vinden van het onderwijs? De resultaten maken we bekend op het congres Staat van het Onderwijs. Geïnteresseerde ouders zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Kaarten voor het congres zijn te verkrijgen via Ouders & Onderwijs. Let op: wees er snel bij, want er zijn maar weinig kaarten beschikbaar.

De Staat van het Onderwijs

Ieder jaar brengt de Onderwijsinspectie in april ‘De Staat van het Onderwijs‘ uit. Daarin beschrijft de inspectie het onderwijs in Nederland en hoe het daar op dit moment mee gaat. Het rapport geeft een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het Nederlandse onderwijs. Op 10 april wordt het rapport gepresenteerd op een groot congres en aangeboden aan de minister van Onderwijs.

De Staat van de Ouder

Maar wat vinden ouders eigenlijk van de school van hun kind? En hoe kijken ouders aan tegen het onderwijs dat hun kind(eren) krijgen? Daarom brengt Ouders & Onderwijs dit jaar voor de derde keer de Staat van de Ouder uit. In de afgelopen weken hielden we een groot onderzoek onder ouders. Ouders gaven hun mening over verschillende onderwerpen zoals hun relatie met school, het lerarentekort en het aanbod passend onderwijs. De resultaten zijn straks allemaal terug te vinden in de Staat van de Ouder 2019.

Congres Staat van het Onderwijs

Op het congres van de Onderwijsinspectie presenteren we de onderzoeksresultaten. Dit congres is niet alleen voor mensen die in het onderwijs werken. Ook voor ouders is het congres nuttig.
Er worden namelijk genoeg workshops gegeven die voor ouders interessant zijn. Ook wij geven twee workshops: één over de Staat van de Ouder en één over de keuze voor een middelbare school. Het congres vindt plaats op:

Datum: woensdag 10 april 2019
Tijd: 9.00 uur – 16.00 uur
Locatie: DeFabrique, Utrecht

Kom ook!

De Onderwijsinspectie heeft ons gevraagd om ouders uit te nodigen voor het congres. Bent u nieuwsgierig geworden? Of wilde u sowieso al gaan? Stuur dan zo snel mogelijk een mail aan lotte.cats@oudersonderwijs.nl met daarin uw naam en emailadres.

Let op: er zijn maar heel weinig kaarten beschikbaar. Wees dus snel.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Formulier om verwachting schooladvies bij te stellen

Minister Slob wil dat leerlingen starten in een brugklas die recht doet aan hun capaciteiten en mogelijkheden. Ouders & Onderwijs wil daartoe graag bijdragen. We ontwikkelden samen met de PO-Raad en VO-raad een formulier voor bijstelling schooladvies. Dit formulier kunnen scholen toevoegen aan het overgangsdossier.

Lees meer
Nieuws

Meeste ouders steunen onderwijsstaking

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 wordt er gestaakt in het basis– en voortgezet onderwijs. Uit een online poll die Ouders & Onderwijs hield blijkt dat 77% van de ouders de staking van onderwijspersoneel steunt en 23% tegen is.

Lees meer
Nieuws

Onderzoek: 84% van de ouders maakt zich zorgen over afnemende onderwijskwaliteit

Veel ouders maken zich zorgen over de kwaliteit van het onderwijs aan hun kinderen. In het basisonderwijs maakt zelf meer dan 50% van de ouders zich ernstige zorgen hierover. Dit blijkt uit onderzoek van Ouders & Onderwijs onder de leden van het Landelijk Ouderpanel.

Lees meer
Nieuws

Ouders en leerlingen steunen lerarenstaking

Het hele basis- en voorgezet onderwijs gaat staken op woensdag 6 november. De vakbonden en sectorraden trekken samen op voor extra geld voor het onderwijs om het lerarentekort te bestrijden. Ook Ouders & Onderwijs en het LAKS blijven het onderwijspersoneel steunen, net zoals in eerdere acties. Het leraren- en schoolleiderstekort is zo groot, dat er dagelijks in het hele land klassen naar huis worden gestuurd. Uit de recent gepresenteerde Miljoenennota bleek dat er geen extra geld wordt vrijgemaakt. Leraar, leerling en ouder, schouder aan schouder!

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.