Home > Nieuws > Nieuws > Onderzoek naar leerlingenvervoer

Onderzoek naar leerlingenvervoer.

10 februari 2022 Nieuws
leerlingvervoer

We doen een onderzoek onder ouders naar leerlingenvervoer. Het is een onderwerp waarover we veel signalen krijgen van ouders. Op basis van de analyse van de ervaringen gaan we in gesprek met o.a. de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Onderwijs over mogelijke verbeteringen.

We willen graag in kaart brengen wat de ervaringen zijn met het (aanvragen van) leerlingvervoer. We roepen ouders met kinderen die ermee te maken hebben vooral op deel te nemen aan het onderzoek. Vul de vragenlijst in.

Klachtenregen

Eerder riep onze directeur Lobke Vlaming in verschillende media op om iets te doen aan de lange reistijd van veel leerlingen. Ze gaf aan dat Ouders & Onderwijs hierover vaker uit het hele land klachten en signalen van ouders krijgt. ‘Er wordt een planning gemaakt en als jij de pech hebt als eerste te zijn, moet je het hele ritje mee.’ Juist voor deze leerlingen is dat niet passend vindt Vlaming. ‘Deze kinderen hebben extra ondersteuning nodig. Ze zijn meestal extra kwetsbaar en zitten soms wel anderhalf uur per dag in dat busje. Daar moet iets aan gebeuren.’

Vragen

Meer informatie over leerlingvervoer lees je in onze kennisbank. Je kunt ook bellen naar ons adviespunt op telefoonnummer 088-6050101.  We zijn op werkdagen geopend van 9.30 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Je mag natuurlijk ook altijd een e-mail sturen naar vraag@oudersenonderwijs.nl

Gerelateerde onderwerpen

Pak de (te) lange reistijd aan

Ouders & Onderwijs vindt dat de lange reistijd voor kinderen in het speciaal onderwijs moet worden aangepakt. Onze directeur Lobke Vlaming riep daartoe gisteren op in verschillende media, waaronder het Radio-1-Journaal, Hart van Nederland en NOS-Jeugdjournaal. 'Het regent klachten en we krijgen hier uit het hele land signalen over, 'aldus Vlaming.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.