Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Scholen sluiten tot 18 januari

Scholen sluiten tot 18 januari.

14 december 2020 Nieuws
scholen dicht

Scholen sluiten vanaf woensdag tot 18 januari. Het gaat om zowel basisscholen als middelbare scholen en universiteiten. Ook de kinderopvang sluit de deuren. Er worden uitzonderingen gemaakt voor leerlingen die examens moeten doen, praktijkonderwijs of speciaal onderwijs volgen. Uitzonderingen zijn er ook voor kinderen met ouders in cruciale beroepen en kwetsbare kinderen. Dat maakte premier Rutte maandag bekend vanuit het torentje in Den Haag.

Dit is het laatste nieuws. De informatie op onze website wordt continu bijgewerkt.

Scholen gaan opnieuw dicht. De maatregelen gaan in op woensdag 16 december. Basisscholen, middelbare scholen, mbo-scholen, hbo-scholen en universiteiten gaan allemaal dicht tot 18 januari. In die periode wordt het onderwijs – waar het kan – digtaal gegeven. Net als tijdens de eerste lockdown krijgen leerlingen les op afstand.

Uitzonderingen voor scholen

Uitzonderingen zijn er voor kwetsbare kinderen, leerlingen die praktijkonderwijs volgen en examenleerlingen. Voor hen gaan de lessen door. Ook de kinderopvang sluit haar deuren. Kinderen van ouders in cruciale beroepen kunnen wel gebruik maken van de kinderopvang.

Het kabinet neemt deze drastische maatregelen om het aantal bewegingen en contacten drastisch in te perken. De hoeveelheid besmettingen liep de afgelopen tijd hard op en de druk op de zorg wordt steeds groter.

Vragen?

Voor antwoorden op vragen kunt u terecht op onze FAQ-pagina. Maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur

Gerelateerde onderwerpen

Vraag & antwoord: Scholen blijven dicht, wat betekent dit?

Scholen blijven dicht tot 9 februari. Ook de kinderopvang blijft dicht. Uitzonderingen zijn er voor kinderen van ouders in cruciale beroepen, kwetsbare kinderen en examenleerlingen.

Lees meer

Kerstsluiting informatiepunt

Het informatiepunt van Ouders & Onderwijs beantwoordt dagelijks vragen van ouders. Tijdens de kerstvakantie is het informatiepunt gesloten. Vanaf donderdag 2 januari 2020 kunt u weer bij ons terecht met uw vragen.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.