Home > Nieuws > Nieuws > Streep door extra lange kerstvakantie

Streep door extra lange kerstvakantie.

9 juni 2022 Nieuws
lesuitval

Er komt geen extra lange kerstvakantie en de zomervakantie wordt niet verkort. De kerstvakantie op de basis- en middelbare scholen blijft dus twee weken, terwijl de lengte van de zomervakantie blijft staan op 6 weken. Dit maakten ministers Kuipers van Volksgezondheid en Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs deze week bekend.

Tijdens de coronaperiode waren er vooral schoolsluitingen in de wintermaanden. En het is de verwachting dat de coronabesmettingen in die maanden weer gaan toenemen. Het ministerie wilde daarom weten of het mogelijk was om de schoolvakanties aan te passen, zodat leerlingen zo min mogelijk lessen missen.

Onderzoek

Voor Ouders & Onderwijs komt dit besluit niet als een verrassing. We lobbyden al enige tijd bij het ministerie om van het plan af te zien. Dit naar aanleiding van een enquête die we onder ouders hielden, waaruit bleek dat 74 procent van de ouders liever geen aanpassingen in de schoolvakanties wilde. Meer weten? Om het complete onderzoek te lezen kun je de rapportage raadplegen.

Landelijk Ouderpanel

Wil jij ook je mening geven over het onderwijs en de school van jouw kind? Dat kan in ons Landelijk Ouderpanel. De onderzoeken zijn online, afgestemd op jouw persoonlijke situatie en makkelijk en snel in te vullen. Doe mee!

Vragen?

Heb je vragen over de vakanties? Welke vrijheid hebben scholen bijvoorbeeld om roostervrije dagen in te plannen? Kijk voor antwoorden in onze kennisbank.  Maar je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl, WhatsApp of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

 

Gerelateerde onderwerpen

Ouders tegen aanpassen schoolvakanties

De meeste ouders zien liever geen aanpassingen van de schoolvakanties. Bijna driekwart wil geen langere kerstvakantie en kortere zomervakantie.

Lees meer

Peiling van het ministerie van OCW over de coronamaatregelen in het onderwijs

De afgelopen twee jaar heeft veel van de onderwijssector gevraagd. Iedereen heeft steeds alles op alles gezet om het onderwijs zoveel mogelijk door te laten gaan. Een enorme prestatie die veel waardering verdient, want de omstandigheden waren, met vrijwel continu op- en afschalen van beperkende maatregelen, onzeker en zwaar.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.