Home > Nieuws > Nieuws > Basisscholen krijgen meer tijd voor schooladvies

Basisscholen krijgen meer tijd voor schooladvies.

21 januari 2021 Nieuws
basisscholen krijgen langer voor schooladvies

Basisscholen hebben twee weken langer om het schooladvies vast te stellen. Vanwege de lockdown krijgen de scholen er dit schooljaar tot 15 maart de tijd voor. Dat maakte het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap donderdag bekend.

Normaal gesproken zijn docenten verplicht om het schooladvies uiterlijk 1 maart in het onderwijskundig rapport op te nemen en dan aan ouders en leerlingen door te geven. Vanwege de lockdown en de aanstaande voorjaarsvakantie is het voor scholen lastig om voldoende informatie over de leerlingen te verzamelen en oudergesprekken te voeren over het schooladvies. Dat is de reden dat scholen meer tijd krijgen voor het schooladvies.

Kansrijk adviseren

Omdat leerlingen uit groep 8 dit jaar werden geconfronteerd met een periode van afstandsonderwijs, roept minister Slob de scholen op om deze leerlingen kansrijk te adviseren. ‘De leerlingen verdienen het om kansen te krijgen die passen bij hun potentie. Het is belangrijk ze het voordeel van de twijfel te geven.’

Eindtoets

Naast het schooladvies, bepaalt ook de eindtoets het vervolgonderwijs van de leerling. Deze gaat dit schooljaar gewoon door en staat gepland tussen 15 april en 15 mei.

Vragen

Meer informatie over het schooladvies vindt u in onze kennisbank. Voor antwoorden op vragen over het onderwijs tijdens de coronaperiode kunt u terecht op onze FAQ-pagina. Maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.