Home > Nieuws > Nieuws > Webinar ‘Ouders en inclusief onderwijs’: hoe bouw je aan een inclusievere school?

Webinar ‘Ouders en inclusief onderwijs’: hoe bouw je aan een inclusievere school?.

23 februari 2024 Nieuws

Voor echt inclusief onderwijs is een goede samenwerking met ouders en leerlingen onmisbaar. Nog te vaak hoort Ouders & Onderwijs dat dit niet altijd (goed) gebeurt. Tijdens Week van Inclusief Onderwijs 2024 staan we daarbij stil tijdens het webinar 'Ouders en inclusief onderwijs'. Onder leiding van Ouders & Onderwijs directeur Lobke Vlaming delen ouders verhalen en mensen uit het onderwijs eigen ervaringen om te horen wat nodig is voor écht inclusief onderwijs.

Tijdens Week van Inclusief Onderwijs door onderwijsorganisatie Naar Inclusiever Onderwijs, staan we stil bij hoe inclusief het onderwijs op dit moment is, wat gaat er goed en wat kan er beter. Meer scholen en samenwerkingsverbanden doen hun best om te zorgen voor inclusiever onderwijs, maar hoe ervaren ouders en mensen uit het onderwijs dat zelf? In het webinar ‘Ouders en inclusief onderwijs’ op vrijdag 1 maart, geeft Lobke Vlaming, directeur Ouders & Onderwijs, leiding aan een gesprek tussen ouders en professionals uit het onderwijs om te leren van hun ervaringen.

Programma

Week van Inclusief Onderwijs vindt plaats van 26 februari t/m 1 maart. Gedurende deze week zijn er verschillende webinars te volgen over inclusief onderwijs. Op 1 maart komen in het webinar ‘Ouders en inclusief Onderwijs’ ouders met een migratieachtergrond aan het woord, over zoeken naar een inclusieve school, ouders met een beperking en ouders met een hoogbegaafd kind. Daarnaast spreken ook een schoolleider en een directeur van een van de samenwerkingsverbanden in Nederland.

Gratis meedoen

Meedoen aan het webinar is gratis. Het is wel nodig om van tevoren aan te melden. Aanmelden kan via deze link of klik op onderstaande knop.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.