Home > Nieuws > Nieuws > Webinar: van groep 8 naar de brugklas

Webinar: van groep 8 naar de brugklas.

26 september 2024 Nieuws

Gaat je kind van groep 8 naar de brugklas? Dat kan een spannende stap zijn in de schoolperiode van je kind. Wil je hier meer over weten? Meld je dan aan voor het webinar op 17 oktober.

Spannende overstap naar de brugklas

Je kind maakt volgend schooljaar de spannende overstap van de basisschool naar naar het middelbaar onderwijs. In dit interactieve webinar bespreken we alles wat je als ouder moet weten over het schooladvies, de doorstroomtoets, schoolkeuze en de aanmeldprocedure. Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Belangrijke informatie

Datum: donderdag 17 oktober
Tijd: 19:30 uur
Locatie: online
Kosten: gratis!

De doorstroomtoets en het schooladvies

In januari krijgt je kind het schooladvies. Jij en je kind horen dan van de basisschool welk onderwijs en welk niveau het beste bij je kind past. Welke adviezen kun je krijgen? Wat kun je met dit advies en wat doe je als je het er niet mee eens bent? Je ontdekt het tijdens het webinar.

Nadat je kind het schooladvies heeft gekregen, maakt die de doorstroomtoets. Deze toets laat zien wat je kind allemaal op school heeft geleerd. Met de doorstroomtoets wordt gecontroleerd of de school het niveau van je kind goed heeft ingeschat en een passend schooladvies heeft gegeven. Maar wat als het schooladvies afwijkt van de uitslag van de doorstroomtoets? Of wat als je denkt dat er een fout is gemaakt met het nakijken van de doorstroomtoets? Ook dit leer je tijdens het webinar.

Schoolkeuze en aanmeldprocedure

Heeft je kind het schooladvies gekregen en de doorstroomtoets gemaakt? Dan is het tijd om een geschikte middelbare school te kiezen en je kind aan te melden. Maar hoe kies je een middelbare school? Hoe werkt het aanmelden en wat zijn de regels? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Deze vragen en meer worden beantwoordt tijdens het webinar.

Meld je aan voor het webinar op 17 oktober

Heb je meer of andere vragen over de overstap van groep 8 naar de middelbare school? Dan kun je die natuurlijk allemaal stellen tijdens het webinar. De vakkundige hosts Arline en Petra zitten klaar om al je vragen te beantwoorden. Meld je aan door op de knop hieronder te klikken. Je kunt het webinar gratis en online volgen via je telefoon, laptop of tablet.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.