Home > Nieuws > Jubileum > Terugblik op 10 jaar Ouders & Onderwijs

Terugblik op 10 jaar Ouders & Onderwijs.

23 april 2024 Nieuws

Een week geleden, op 16 april, vierden we ons jubileum en de lancering van het jaarlijkse rapport, de Staat van de Ouder. Dit stond allemaal in het teken van een van de belangrijkste partijen in het onderwijs: ouders! We kijken terug op deze prachtige middag.

Een ode aan de ouder! 

We trapten de middag af met een toespraak van Lobke Vlaming, directeur van Ouders & Onderwijs. Lobke bracht een prachtige ode aan alle ouders en samen met het publiek keken we terug op 10 jaar Ouders & Onderwijs. Van meer dan 100.000 telefoontjes naar het adviespunt tot een indrukwekkend aantal websitebezoeken in de afgelopen jaren: ouders zijn altijd onmisbaar geweest. Ook lichtten we een tipje van de sluier van de Staat van de Ouder op. Het toepasselijke thema dit jaar: Ode aan de Ouder! 

Ouders aan het woord 

Elke dag staan de experts van Ouders & Onderwijs klaar om ouders te helpen en adviseren over het onderwijs van hun kinderen. Of het nu gaat om afstandsonderwijs, zoals bij Sara Stegen, de keuze voor speciaal onderwijs, zoals bij Inca Menig, of over hoogbegaafdheid, zoals bij Marije Miltenburg. Gedurende de middag kwamen ouders aan het woord en deelden zij hun inspirerende verhalen.

De rol van ouders in het onderwijs 

Midden in het programma ging dagvoorzitter Charissa Promes in gesprek met een panel om te discussiëren over de rol van ouders in het onderwijs. Panelleden Jordy Klaas, Fonda Sahla, Marije van den Berg en Floor Kaspers spraken over vernieuwend onderwijs, hun eigen ervaringen en nog veel meer. Wat naar voren kwam was de behoefte aan out-of-the-box onderwijs. Door af te stappen van standaardoplossingen, maar juist creatief te denken, wordt het onderwijs niet alleen leuker, maar ook motiverender voor leerlingen.

Gastsprekers trekken de aandacht 

Schrijver en docent Pedro de Bruyckere sprak over het belang van eensgezindheid tussen scholen en ouders. Als de neuzen van school en ouders dezelfde kant op zouden wijzen, zou onderwijs en ontwikkeling namelijk een stuk gemakkelijker zijn voor veel kinderen. Ook spoken word artiest Gershwin Bonevacia betrad het podium en deelde zijn persoonlijke ervaringen met onderwijs en dyslexie. Het werd duidelijk dat dyslexie hem niet weerhoudt van het najagen van zijn dromen. Hij sloot af met een gedicht over het belang van ouders, speciaal geschreven voor het jubileum van Ouders & Onderwijs. Van zijn gedicht is ook een video gemaakt. 

De Ouders & Onderwijs Awards! 

Het jubileumjaar van Ouders & Onderwijs is natuurlijk nog niet voorbij. Aan het einde van de middag kondigden Mohammed Saiah, lid van de Raad van Toezicht, en dagvoorzitter Charissa Promes een volgend evenement aan: de Ouders & Onderwijs Awards! Houd de social media van Ouders & Onderwijs in de gaten, want binnenkort volgt er meer informatie. 

Wil je meer over ons jubileum weten? Bekijk dan onze jubileumpagina.

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.