Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Basisscholen en kinderopvang blijven dicht

Basisscholen en kinderopvang blijven dicht.

31 december 2020 Nieuws
Basisscholen en kinderopvang blijven dicht

De basisscholen en kinderopvang gaan niet eerder open en blijven tot maandag 18 januari gesloten. Dat besloot het kabinet donderdag vanwege de hoge besmettingscijfers en de toenemende druk op de zorg.

Het kabinet nam het besluit na advies van het Outbreak Management Team (OMT). De scholen zullen in ieder geval tot maandag 18 januari gesloten blijven. Scholen geven in de periode na de kerstvakantie afstandsonderwijs. Rond 12 januari wordt de situatie opnieuw bekeken en volgt een besluit of ze nog langer dicht moeten blijven.

Noodopvang

Voor noodopvang van kinderen van ouders met een cruciaal beroep blijven basisscholen en kinderopvangcentra wel beperkt geopend. Dat geldt ook voor kwetsbare kinderen. Volgens minister Slob is het aan de scholen zelf om te bepalen voor welke leerlingen dat moet gelden.

Oproep

Eerder deze maand riep de Tweede Kamer het kabinet op om te kijken of de scholen, ondanks de lockdown, toch op 11 januari de deuren weer zouden kunnen openen. Dit in verband met grote onderwijsachterstanden bij leerlingen die toch al kwetsbaar zijn. Maar volgens het kabinet is daar dus geen ruimte voor. Minister Arie Slob zegt donderdag het besluit te betreuren. ‘Ik had het graag anders gezien’, laat hij weten. ‘Maar eerder openen gaat niet, omdat de zorg nog te zwaar wordt belast door het coronavirus.’

Vragen

Voor antwoorden op veel gestelde vragen kunt u terecht op onze FAQ-pagina. Na het weekend kunt u ook weer contact opnemen met onze medewerkers. Op vrijdag 1 januari is het informatiepunt van Ouders & Onderwijs gesloten, maar vanaf maandag 4 januari zijn we weer bereikbaar. Elke werkdag van 9:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 16:00 uur op telefoonnummer 088-6050101. Of via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl.

Gerelateerde onderwerpen

Welke leerlingen mogen naar school?

De scholen blijven gesloten. Dat besloot het kabinet in strijd tegen corona. Maar voor sommige leerlingen zijn er uitzonderingen. Die zijn niet allemaal even duidelijk. Daarom maakten we een overzicht met daarbij de toelichting van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW).

Lees meer

Centrale Eindexamens gaan door

De Centrale Eindexamens gaan dit jaar wel door. Vorig jaar werden ze nog afgelast als gevolg van het coronavirus. Leerlingen krijgen dit jaar vanwege corona de mogelijkheid om examens te spreiden, doordat er aanpassingen worden gedaan in de tijdvakken. Verder komt er voor iedereen een extra herkansing, ook voor leerlingen die staatsexamen doen.

Lees meer

Vraag & antwoord: Scholen weer open, wat betekent dit?

Vanaf aanstaande maandag 19 april gaat de buitenschoolse opvang weer open. Kinderopvang, basisscholen, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo's waren al eerder van start gegaan.

Lees meer

Scholen sluiten tot 18 januari

Zowel basis- als middelbare scholen als kinderopvang sluiten vanaf aanstaande woensdag. Uitzonderingen zijn er voor kinderen van ouders in cruciale beroepen, kwetsbare kinderen en examenleerlingen. Dat maakt het kabinet maandag bekend.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.