Home > Nieuws > Nieuws > Informatieve brochures over passend onderwijs

Informatieve brochures over passend onderwijs.

14 juni 2022 Nieuws
verbeteraanpak passend onderwijs

Ieder kind is anders. De één zal de lessen op school goed kunnen volgen, de ander heeft wat extra hulp nodig. Dat kan in de vorm van extra uitleg, lesstof of op een andere speciale school. Het is de basis van passend onderwijs. De Rijksoverheid heeft twee informatieve brochures online gezet met meer uitleg.

Wat is belangrijk om te weten als ouder? En hoe kun je goed samenwerken met de school van jouw kind? In de brochures worden zoveel mogelijk antwoorden gegeven op vragen die ouders hebben over passend onderwijs. Aan het einde van de brochure is een verklarende woordenlijst opgenomen. Door op de onderstreepte woorden in de tekst te klikken kom je bij de verklarende woordenlijst en de verklaring.

Ouder- en jeugdsteunpunt

Waarom deze brochures? Onderdeel van de verbeteragenda passend onderwijs was dat ieder samenwerkingsverband een ouder- en jeugdsteunpunt krijgt. Deze brochures zijn speciaal gemaakt voor deze steunpunten. Zodat ouders die te maken krijgen met passend onderwijs duidelijke informatie voor handen hebben.

Meer lezen? Raadpleeg de brochures voor basisonderwijs of voortgezet onderwijs

Doe mee met het onderzoek

Binnenkort doen we via het Landelijk Ouderpanel onderzoek naar passend onderwijs. Wil je meedoen met het onderzoek? En vaker je mening geven over het onderwijs en de school van jouw kind? Dat kan in ons Landelijk Ouderpanel. Lees meer over het Landelijk Ouderpanel. De onderzoeken zijn online, afgestemd op jouw persoonlijke situatie en makkelijk en snel in te vullen. Doe mee!

Vragen?

Heb je vragen over passend onderwijs? Je kunt altijd kijken in onze kennisbank. Dar vind je veel informatie op een rij. Maar je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl, WhatsApp of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

Gerelateerde onderwerpen

Onderzoek naar extra hulp voor ouders

Het laatste dat je als ouder wilt is dat je er alleen voor komt te staan. Niet zo vreemd dus dat voor ouders met kinderen die extra ondersteuning nodig hebben alle hulp nuttig is. Oudervereniging Balans liet onderzoek doen naar een buddysysteem voor deze ouders. Het idee is dat zo’n buddy met de ouders meedenkt om te komen tot een goede samenwerking met school.

Lees meer

Wiersma wil vaart maken met passend onderwijs

Op woensdag 30 maart sprak de Tweede Kamer met minister Wiersma over het passend onderwijs. De aanleiding voor het debat was een voortgangsrapportage over de plannen die de vorige minister, Arie Slob, in 2020 presenteerde. Ouders & Onderwijs heeft samen met 19 organisaties een brief gestuurd naar de Kamerleden. Tijdens het debat werden veel onderwerpen eruit besproken. We noemen er een aantal.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.