Home > Nieuws > Nieuws > Challenge voor kinderen gelanceerd #alsikdebaasben

Challenge voor kinderen gelanceerd #alsikdebaasben.

4 maart 2021 Nieuws
#alsikdebaasben

De verkiezingen komen eraan. Als ouder stemt u niet alleen voor uzelf, maar ook voor (de toekomst van) uw kind. Maar wat vindt uw kind eigenlijk belangrijk? Om daarachter te komen hebben we een challenge voor kinderen in het leven geroepen: #alsikdebaasben.

Toekomstige bazen van het land

Misschien is uw kind de toekomstige minister-president van Nederland. Wat zou uw kind dan doen? Waar moet meer aandacht voor komen? Wat moet anders aangepakt worden? En wat zijn dingen waar niets aan mag veranderen? Vraag het uw kind zelf. Knutsel een kroon, of pak er één uit de verkleedkist en maak van uw kind een koning(in).

#alsikdebaasben

Ook meedoen? Maak een video waarin uw kind (met kroon) de volgende zin afmaakt: Als ik de baas ben … (dan ga/wil/regel ik). Plaats de video op social media, bijvoorbeeld Facebook of Tiktok, met de hashtag #alsikdebaasben. Laat Nederland weten wat uw kind belangrijk vindt.

Kieswijzer voor ouders

Speciaal voor ouders heeft Ouders & Onderwijs, samen met Voor werkende ouders, een kieswijzer gemaakt voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Via www.kieswijsouders.nl krijgt u inzicht in de standpunten van de verschillende politieke partijen op het gebied van onderwijs, kinderopvang, opgroeien en de combinatie werk-privé. Al meer dan 15.000 ouders vulden de kieswijzer in, doet u ook mee?

Gerelateerde onderwerpen

Verslag van het Onderwijsdebat

Tijdens het Nationaal Onderwijsdebat gingen Kamerleden van verschillende politieke partijen met elkaar in debat over belangrijke onderwijsthema's. In dit verslag leest u per stelling meer over wat de kamerleden te zeggen hadden.

Lees meer

Speciale kieswijzer voor ouders gelanceerd

Om ouders te helpen met hun politieke keuze heeft Ouders & Onderwijs samen met Stichting Voor Werkende Ouders een speciale kieswijzer voor ouders ontwikkeld: Kieswijs Ouders.

Lees meer

Wat vinden de politieke partijen van het onderwijs?

Tijdens het Nationaal Onderwijsdebat is het een stuk duidelijker geworden hoe politieke partijen over onderwijs denken. Echter, aan het debat deden maar acht partijen mee, terwijl er 37 partijen op het stembiljet staan. Ouders & Onderwijs biedt ook die partijen de kans om hun onderwijsstandpunten toe te lichten. Hieronder staan de video's van deze politieke partijen.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.