Home > Nieuws > Nieuws > Coronamaatregelen na de zomervakantie

Coronamaatregelen na de zomervakantie.

16 augustus 2021 Nieuws
Coronamaatregelen

Voor het basis- en voortgezet onderwijs zijn er voorlopig geen wijzigingen. Leerlingen in het voortgezet onderwijs moeten na de zomervakantie mondkapjes blijven dragen als ze zich verplaatsen. Ook blijft de regel gelden dat leerling en leerkracht onderling anderhalve meter afstand houden.

Hieronder geven we per schoolsoort aan hoe het onderwijs eruitziet na de zomervakantie.

Basisscholen en kinderopvang

Er verandert weinig. Onderwijspersoneel houdt ten opzichte van collega’s en ouders anderhalve meter afstand. Ouders mogen beperkt op school komen. Schoolkampen en excursies zijn onder voorwaarden mogelijk.

Voortgezet (speciaal) onderwijs

Onderwijspersoneel houdt ten opzichte van collega’s, ouders en leerlingen anderhalve meter afstand. Mondkapjes blijven verplicht op de gang. En in ruimtes waar geen anderhalve meter afstand van elkaar gehouden kan worden. Als leerlingen en personeel gevaccineerd zijn, hoeven zij zich niet meer te laten testen. Voor leerlingen die niet zijn gevaccineerd adviseert het kabinet de zelftesten tweewekelijks te gebruiken.

Mbo, hbo en universiteit

Voor het nieuwe collegejaar op mbo’s, hbo’s en universiteiten geldt dat fysieke lessen en colleges weer mogelijk zijn. De anderhalve meter afstand geldt niet langer. Verder zijn mondkapjes verplicht buiten de les- of collegezalen. Deze mogen af zodra de studenten in de collegezaal zitten. Er gelden wel aanvullende maatregelen. Bijvoorbeeld een maximum van 75 studenten in collegezalen.

Vragen

Heeft u vragen? Bel op werkdagen met ons adviespunt op 088-6050101, of stuur een e-mail naar vraag@oudersenonderwijs.nl.

Gerelateerde onderwerpen

Coronamaatregelen na de zomervakantie

Voor het basis- en voortgezet onderwijs zijn er geen wijzigingen. Leerlingen in het voortgezet onderwijs moeten na de zomervakantie mondkapjes blijven dragen als ze zich verplaatsen. Ook blijft de regel gelden dat leerling en leerkracht onderling anderhalve meter afstand houden.

Lees meer

Zelf beslissen vaccinatie jongeren 12-18 jaar

De Gezondheidsraad geeft een positief advies over vaccinatie tegen COVID-19 voor jongeren tussen 12–18 jaar. Het kabinet heeft dit advies overgenomen. Jongeren mogen zelf beslissen of ze een afspraak maken voor vaccinatie.

Lees meer

Handelingsplan als kinderen (nog) niet naar school kunnen.

De periode dat scholen dicht waren ligt achter ons. Toch kunnen nog niet alle kinderen naar school. Bijvoorbeeld omdat zij (of familieleden) een kwetsbare gezondheid hebben. Als deze ouders de situatie voorleggen, blijkt school niet altijd mee te werken. Om duidelijkheid te scheppen stelde Ouders & Onderwijs samen met andere ouderorganisaties een handelingskader op.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.