Home > Nieuws > Nieuws > Doe mee met de Monitor passend onderwijs

Doe mee met de Monitor passend onderwijs.

30 juni 2022 Nieuws

We willen van betrokken ouders weten hoe zij denken over passend onderwijs. Ouders & Onderwijs is namelijk intensief betrokken bij de verbeteraanpak en hoort graag van ouders over ervaringen, wensen en behoeften. We roepen ouders daarom op mee te doen met ons onderzoek Monitor passend onderwijs.

Monitor

De Monitor passend onderwijs is een jaarlijks onderzoek naar de ervaringen van ouders met passend onderwijs. De bedoeling is om de mening van ouders te bespreken met de overheid,  onderwijsorganisaties en politiek. Maar ook om samen met andere ouder- en leerlingorganisaties verbeteringen aan te geven. En daarmee echt iets te doen voor deze leerlingen en hun ouders.

Doe mee!

Heeft jouw kind extra ondersteuning nodig op de basisschool, middelbare school of mbo-instelling? Of zit jouw kind thuis, in de dagbestedinging of een zorginstelling? Doe dan mee met het onderzoek! Invullen kost je ongeveer 10 minuten.

Landelijk Ouderpanel

Wil je vaker je mening geven over het onderwijs en de school van jouw kind? Dat kan in ons Landelijk Ouderpanel. In dit online panel praten ouders mee over allerlei zaken rondom onderwijs. Zoals pesten, schoolkeuze, corona en examens. De onderzoeken zijn online, afgestemd op jouw persoonlijke situatie en makkelijk en snel in te vullen. Lees meer over het Landelijk Ouderpanel. Of meld je meteen aan!

Vragen?

Heb je vragen over passend onderwijs? Je kunt altijd kijken in onze kennisbank. Daar vind je veel informatie op een rij. Maar je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl, WhatsApp of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

Gerelateerde onderwerpen

Informatieve brochures over passend onderwijs

Ieder kind is anders. De één zal de lessen op school goed kunnen volgen, de ander heeft wat extra hulp nodig. Dat kan in de vorm van extra uitleg, lesstof of op een andere speciale school. In een notendop de kern van passend onderwijs. De Rijksoverheid heeft twee informatieve brochures online gezet met meer uitleg.

Lees meer

Handboek voor extra ondersteuning op mbo-school

Op welke manieren kan een mbo-school studenten met een extra ondersteuningsbehoefte nog beter begeleiden? Antwoorden zijn te vinden in het net verschenen handboek beroepspraktijkvorming (BPV). Het biedt informatie, overzichten, tips en handreikingen voor de begeleiding voor, tijdens en na de BPV.

Lees meer

Onderzoek naar extra hulp voor ouders

Het laatste dat je als ouder wilt is dat je er alleen voor komt te staan. Niet zo vreemd dus dat voor ouders met kinderen die extra ondersteuning nodig hebben alle hulp nuttig is. Oudervereniging Balans liet onderzoek doen naar een buddysysteem voor deze ouders. Het idee is dat zo’n buddy met de ouders meedenkt om te komen tot een goede samenwerking met school.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.