Home > Nieuws > Kennisbank > Examens > Let op: 25 maart start centrale aanmeldweek middelbare scholen

Let op: 25 maart start centrale aanmeldweek middelbare scholen.

21 maart 2024 Nieuws

Wil je je kind aanmelden voor de middelbare school? Dit doe je vanaf dit jaar tijdens de centrale aanmeldweek. De centrale aanmeldweek is van 25 maart tot en met 31 maart 2024.

Zodra je kind het definitieve schooladvies heeft ontvangen, is het tijd om je kind aan te melden voor de middelbare school. Dit doe je tijdens de centrale aanmeldweek. Tijdens deze week melden alle leerlingen zich tegelijkertijd aan, waardoor iedereen dezelfde kans heeft om op de school van hun keuze te komen.

Gelijke kansen voor elke leerling

Met een centrale aanmeldweek, wil de overheid dat elke leerling op een prettige en eerlijke manier naar de middelbare school kan. Elke leerling heeft, dankzij de centrale aanmeldweek, dezelfde kans op een plek op een passende middelbare school. Bovendien kan de middelbare school door deze nieuwe regel rekening houden met de planning voor het nieuwe schooljaar.  

Direct in de goede klas

Er minder kans op onverwachte wijzigingen. Omdat er al een definitief schooladvies is, komt je kind direct in de goede klas terecht.  

Uitzonderingen

Heeft je kind al eerder een definitief schooladvies gekregen? Dan kun je je kind een week eerder aanmelden. Dit betekent niet dat ze voorrang krijgen op een plek op de school. Ga je verhuizen en moet je je kind daarom aanmelden bij een nieuwe middelbare school? Dit kun je het hele jaar door doen. 

Vragen

Heb je vragen over de doorstroomtoets, het schooladvies of over de centrale aanmeldweek? Neem dan een kijkje in onze kennisbank. Of neem contact op met ons Adviespunt. 

Kom je er na het lezen van de artikelen op onze kennisbank nog niet helemaal uit? Of wil je liever je vraag aan een van onze experts stellen? Bel, mail of WhatsApp dan met ons Adviespunt. 

Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.