Home > Nieuws > Nieuws > Ouders in gesprek over passend onderwijs

Ouders in gesprek over passend onderwijs.

3 april 2024 Nieuws

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Vragen horen er soms dan ook gewoon bij. Zeker als je kind extra ondersteuning nodig heeft. Wil je met andere ouders in gesprek over passend onderwijs en horen hoe zij het doen? Samen met Katrien Laane van de OpvoedParty organiseren we vier digitale bijeenkomsten. Er is maar beperkt plek, dus meld je snel aan!

Wat gaan we doen?

Tijdens de online avond ga je onder begeleiding van Katrien Laane met maximaal 8 ouders in gesprek over omgaan met (niet) passend onderwijs. Goed of fout is niet belangrijk. In een SamenWIJS-OpvoedParty vertel je hoe je het doet, niet hoe het moet. En daar kan een ander weer van leren. Jouw eigenWIJSheid staat centraal. Dus deel je ervaringen, stel vragen en laat je inspireren. Aan het einde van de avond voel je je gehoord en heb je inspiratie om thuis mee aan de slag te gaan.

Vier online bijeenkomsten

We organiseren vier online bijeenkomsten van een uur. Eén voor ouders met een kind op de basisschool, twee voor ouders met een kind op de middelbare school en één voor ouders met een kind op het mbo. De bijeenkomsten zijn op deze data:

  • 18 april: middelbare school
  • 23 mei: mbo
  • 3 juni: basisschool
  • 24 juni: middelbare school·

Programma

De bijeenkomsten duren van 20.00 tot 21.00 uur. De link naar de bijeenkomst ontvang je aan het einde van de middag. De digitale deur gaat om 19:45 uur open. Rond 20:00 uur starten we met een korte kennismaking. Daarna starten we het gesprek. Rond 21:00 uur sluiten we de bijeenkomst af.

Tijdens het gesprek hebben we hebben de volgende uitgangspunten:

  • Elke vraag of ervaring doet ertoe
  • Iedere ouder heeft de beste intenties
  • Een opvoedvraag is géén hulpvraag
  • Iedere ouder is deskundig over diens eigen kind

We verheugen ons op je komst!

Er is niet één manier om een perfecte opvoeder te zijn, maar er zijn wel duizend manieren om een goede opvoeder te zijn..

Gerelateerde onderwerpen

10 tips speciaal voor kleuters die thuiszitten

Er is geen school of opvang en de kinderen zijn de komende weken thuis. Op sommige momenten vervelen kinderen elkaar en zitten ouders met hun handen in het haar. Kijk snel voor 10 leerzame en vermakelijke tips speciaal voor kleuters die thuis zitten.

Lees meer

6 tips voor een goed gesprek op school en thuis

Scholen krijgen de komende twee en een half jaar extra financiële middelen. Hiermee moeten zij de gevolgen van de coronacrisis aanpakken. U mag aannemen dat de school met u deelt hoe uw kind ervoor staat en een passend vervolgtraject aan de orde stelt. Dat begint met een goed gesprek tussen leraar, leerling en ouders. Het is belangrijk dat u zich op zo’n gesprek goed voorbereidt. De volgende stappen helpen hierbij. Ook leraren kunnen onderstaande tips volgen om een gesprek te voeren.

Lees meer

Doe meer met taal: 5x tips voor ouder en kind

We delen 5x praktische tips om ouders en kind te helpen met taal.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.