Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Tijd voor actie: ‘Goed onderwijs ik teken ervoor’

Tijd voor actie: ‘Goed onderwijs ik teken ervoor’.

22 januari 2020 Nieuws

Het lerarentekort loopt steeds verder op, onderwijspersoneel ervaart een enorme werkdruk en extra ondersteuning in de klas is onmogelijk. Tijd voor actie. Tijdschrift Ouders van Nu start daarom de campagne ‘Goed onderwijs ik teken ervoor’ om de stakingen in het onderwijs op 30 en 31 januari te steunen.

Feiten

De feiten liegen er niet om. Dit jaar hebben 55.000 leerlingen in het primair onderwijs geen leraar voor de klas. Leerlingen krijgen les van leraren zonder opleiding en er worden vierdaagse schoolweken ingevoerd. En de ongelijkheid neemt toe. Het aantal particuliere scholen stijgt, meer scholen vragen een torenhoge ouderbijdrage en ouders kiezen voor betaalde bijles.

Sociale rechten

‘Steeds meer ouders in Nederland maken zich zorgen over de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. En terecht! Het tekort aan gekwalificeerd personeel groeit snel en de kwaliteit van ons basisonderwijs staat zwaar onder druk. Het is niet meer vanzelfsprekend dat onze kinderen elke dag goed onderwijs krijgen. Terwijl dat juist een van de sociale rechten van de Nederlandse samenleving is,’  zegt hoofdredacteur van Ouders van Nu Hilde Tholen.

Petitie en tekening

Om mee te doen met de actie kunnen ouders de petitie op de website tekenen. Ook mogen ouders samen met hun kind een tekening van een hand maken en die opsturen. Donderdag 30 januari opent Ouders van Nu een pop-upklas op de Hofplaats in Den Haag en biedt de organisatie de petitie en alle hand-tekeningen van de kinderen aan het kabinet aan. Ouders & Onderwijs steunt deze actie en roept ouders op mee te doen. Ook zal Lobke Vlaming, directeur van Ouders & Onderwijs op 30 januari zelf aanwezig zijn bij de pop-upklas.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Formulier om verwachting schooladvies bij te stellen

Minister Slob wil dat leerlingen starten in een brugklas die recht doet aan hun capaciteiten en mogelijkheden. Ouders & Onderwijs wil daartoe graag bijdragen. We ontwikkelden samen met de PO-Raad en VO-raad een formulier voor bijstelling schooladvies. Dit formulier kunnen scholen toevoegen aan het overgangsdossier.

Lees meer
Nieuws

Ieder kind heeft recht op onderwijs. Een manifest van ouders en professionals.

Van 3 tot 7 juni is het de Landelijke Actieweek Thuiszitters. Voor een aantal ervaringsdeskundige ouders en professionals is dit een goed moment om extra aandacht te vragen voor de problematiek rondom passend onderwijs. Zij stelden een manifest op: Het Manifest - Ieder kind heeft recht op onderwijs.

Lees meer
Nieuws

Ouders Den Haag verenigen zich in Stadouder!

In Den Haag heeft een actieve groep ouders zich verenigd in een nieuw platform voor en door ouders: Stadouders. Samen willen zij het onderwijs en de gemeenschap in Den Haag verbeteren. Sluit jij je ook aan?

Lees meer
Nieuws

Maandelijks 500 vragen van ouders over passend onderwijs

Ouders & Onderwijs krijgt maandelijks ruim 500 vragen van ouders over passend onderwijs. Hier lopen ouders in de praktijk tegenaan:

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.