Home > Nieuws > Kennisbank > Examens > Vlagdagen examenkandidaten

Vlagdagen examenkandidaten.

9 juni 2022 Nieuws

Het is vandaag een spannende dag. Leerlingen van het vmbo (theoretische en gemengde leerweg), havo en vwo krijgen de uitslag van het centraal schriftelijk examen. Als ze geslaagd zijn, kan natuurlijk de vlag uit! Leerlingen van het vmbo-kader en -basis moeten nog even wachten en horen op woensdag 15 juni of ze geslaagd zijn.

Op de vlagdag hangen geslaagde examenkandidaten de vlag uit. Ze vieren dat ze hun diploma hebben gehaald. Normaal gesproken hoort iedereen die regulier examen doet op dezelfde dag de uitslag, maar dit jaar is dat niet het geval. Door de coronaperiode zijn de examenregels versoepeld en mogen leerlingen hun examens spreiden over twee tijdvakken. Hierdoor is er minder tijd om de examens te normeren, ofwel te bepalen bij hoeveel punten de leerling een voldoende heeft.

Is jouw kind nog niet geslaagd? Dan hoort hij/zij vandaag voor welk vak een herkansing gemaakt moet worden. Op 1 juli wordt dan bekend of hij/zij geslaagd is.

Juli vlagmaand voor Staatexamenkandidaten

Er zijn ook examenkandidaten die niet (meer) naar een reguliere middelbare school gaan, maar toch examen doen in één of meerdere vakken. Deze staatsexamenkandidaten krijgen, zoals elk jaar, op verschillende momenten hun uitslag te horen. Voor de staatsexamens is er niet één uitslagdatum: kandidaten horen na het laatste afgeronde examen of ze geslaagd zijn. Vanwege de verschillende uitslagmomenten wordt er, net als afgelopen jaren, in juli een zogenaamde vlaggenmaand georganiseerd. Zodra de uitslag bekend is voor een individuele kandidaat of alle kandidaten van een school hun uitslag hebben gehoord, kan de vlag uit.

Iedereen verdient het om in het zonnetje gezet te worden! Ouders & Onderwijs feliciteert alvast alle geslaagden en hun ouders! Veel geluk in de toekomst gewenst.

Vragen?

Heb je vragen over de examens of over de examenuitslag? Kijk op onze themapagina met veelgestelde vragen of lees op onze kennisbankpagina over de uitslag. Maar je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl, WhatsApp of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

Gerelateerde onderwerpen

Staatsexamen

Lees wat het staatsexamen is en hoe het werkt.

Lees meer

Examenperiode tips voor ouders

De examenperiode is een spannende tijd. Lees hoe je je kind kunt helpen.

Lees meer

Veelgestelde vragen Examens

Lees hier het antwoord op de meest gestelde vragen over het examen.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.