Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Wilt u meepraten over passend onderwijs? Meld u dan aan!

Wilt u meepraten over passend onderwijs? Meld u dan aan!.

5 december 2019 Nieuws

Heeft u ervaringen met passend onderwijs? En wilt u deze met ons delen? Ouders & Onderwijs organiseert in januari drie bijeenkomsten om over dit onderwerp mee te praten.

Evalueren

De kennis en ervaringen van ouders zijn belangrijk om te beoordelen wat beter kan. In 2020 gaat het ministerie van OCW de Wet passend onderwijs namelijk evalueren. Ouders & Onderwijs wil samen met andere ouderorganisaties de kennis en ervaringen in kaart brengen. Zo stellen we standpunten vanuit het perspectief van de ouders op. Deze brengen we vervolgens onder de aandacht van de minister en de leden van de Tweede Kamer.

Drie bijeenkomsten

We organiseren drie bijeenkomsten in januari en nodigen alle ouders uit om mee te praten over passend onderwijs. Praat mee en laat uw ervaring horen.

Het gaat om de volgende bijeenkomsten:
– maandag 13 januari, Eindhoven, 19.00 – 21.30
– dinsdag 14 januari, Zwolle, 19.00 – 21.30
– donderdag 16 januari, Utrecht, 16.00 – 20.00

(NB: voor de bijeenkomst in Utrecht is het ook mogelijk om alleen het middagdeel of avonddeel aanwezig te zijn. Voor broodjes en soep wordt gezorgd).

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Reiskosten worden vergoed.

Invoering

Door de invoering van de Wet passend onderwijs in 2014 moest elke leerling met een extra onderwijsbehoefte een passende plek in het onderwijs krijgen. Het was de bedoeling dat er minder thuiszitters zouden zijn en meer leerlingen een onderwijsplek dichtbij huis zouden krijgen. Voor vragen over passend onderwijs kunt u terecht op de themapagina van Ouders & Onderwijs.  Als u vragen heeft over passend onderwijs kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met Ouders & Onderwijs op telefoonnummer 088-6050101.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Formulier om verwachting schooladvies bij te stellen

Minister Slob wil dat leerlingen starten in een brugklas die recht doet aan hun capaciteiten en mogelijkheden. Ouders & Onderwijs wil daartoe graag bijdragen. We ontwikkelden samen met de PO-Raad en VO-raad een formulier voor bijstelling schooladvies. Dit formulier kunnen scholen toevoegen aan het overgangsdossier.

Lees meer
Nieuws

Ieder kind heeft recht op onderwijs. Een manifest van ouders en professionals.

Van 3 tot 7 juni is het de Landelijke Actieweek Thuiszitters. Voor een aantal ervaringsdeskundige ouders en professionals is dit een goed moment om extra aandacht te vragen voor de problematiek rondom passend onderwijs. Zij stelden een manifest op: Het Manifest - Ieder kind heeft recht op onderwijs.

Lees meer
Nieuws

Ouders Den Haag verenigen zich in Stadouder!

In Den Haag heeft een actieve groep ouders zich verenigd in een nieuw platform voor en door ouders: Stadouders. Samen willen zij het onderwijs en de gemeenschap in Den Haag verbeteren. Sluit jij je ook aan?

Lees meer
Nieuws

Maandelijks 500 vragen van ouders over passend onderwijs

Ouders & Onderwijs krijgt maandelijks ruim 500 vragen van ouders over passend onderwijs. Hier lopen ouders in de praktijk tegenaan:

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld u aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.