Home > Nieuws > Nieuws > Zomerse spelletjes voor alle leeftijden

Zomerse spelletjes voor alle leeftijden.

21 juli 2022 Nieuws

Het is vakantie! En dat is niet de tijd om je te vervelen. Slippers aan en gaan, want na het lezen van deze zomerse tips voor je kind en jouzelf is binnen zitten geen optie meer.

4 – 6 jaar

  • Happertjes vouwen. Een zelfgemaakt spel dat zo in elkaar is gezet. Je kind mag zelf de opdrachten bedenken en ieder happertje is anders. Wat het is en hoe het werkt lees je hier.
  • Insecten memory. Zoek en vind binnen twee uur van zoveel mogelijk verschillende insecten een paar. De winnaar krijgt een ijsje. En de verliezer ook.

7 – 11 jaar

  • Knikkeren. Het klinkt misschien een beetje nostalgisch – en dat is het ook – maar knikkeren kent zo veel mogelijkheden dat er vast wel iets tussenzit dat aanslaat.
  • Waterballongevecht zonder ballonnen. Voor een duurzaam watergevecht kun je de ballonnen inruilen voor splash ballen. Of natuurlijk gewoon een keukensponsje. Gooien maar!
  • Op zoek naar eetbare bloemen en planten. In de natuur is er veel eetbaars te vinden. Op internet of in de boekhandel kun je een tal aan informatie vinden over welke planten en bloemen eetbaar zijn. Scheelt ook weer boodschappen doen.

12 – 15 jaar

  • Insectenhotel bouwen. Niet iedereen is dol op de kleine beestjes, maar ze zijn wel heel belangrijk. En ook insecten willen af en toe naar een hotel. Hoe je een insectenhotel het best bouwt? Dat lees je hier!
  • Hutten bouwen in het bos. Niemand is te oud voor het bouwen van een hut. Een boor, hamer en spijkers mee en klaar om een hut te bouwen. Niet alleen leuk, ook heel leerzaam!

16 – 18 jaar

  • Suppen. Het lijkt een beetje op surfen, maar dan zonder golven en met een spaan. Suppen is helemaal hip en een veilige manier om je te verplaatsen over het water. En voor een supverhuur hoef je niet ver te reizen: ze zijn door heel het land te vinden.
  • Kubben in het park. Twee teams, tien houtjes, zes stokken en één koning. Kubb is een actief spel dat je speelt in de buitenlucht. De spelregels? Die googlen de kinderen wel.

Ouders

  • Gewoon even helemaal niets doen…

Hopelijk zijn dit genoeg tips om de aankomende weken door te komen. Zo niet? Dan kunnen we natuurlijk altijd nog gewoon ouderwets naar het zwembad.

Gerelateerde onderwerpen

7 vakantieactiviteiten voor het hele gezin

Het is zomervakantie! Dat betekent veel tijd om leuke dingen te doen met je kind. Kun je wat inspiratie gebruiken? Lees onze 7 tips!

Lees meer

Vakantie buiten schoolvakantie

Onder bepaalde voorwaarden mag uw kind buiten schoolvakanties mee op vakantie. U heeft hiervoor toestemming nodig.

Lees meer

Tropenrooster, ijsvrij en calamiteiten

Bij tropische warmte of aanhoudende vorst mogen scholen het lesrooster aanpassen. Als ouders geen opvang kunnen regelen.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.