Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Mogelijk regionale sluiting van scholen

Mogelijk regionale sluiting van scholen.

4 november 2020 Nieuws

Scholen blijven vooralsnog open. Maar het blijft mogelijk dat het sluiten van scholen regionaal wél nodig is. Dat bleek uit de persconferentie dinsdagavond van het kabinet over de coronamaatregelen.

Mogelijke sluiting van scholen

‘We overwegen een sluiting van scholen in het voortgezet onderwijs.’ Hoewel het onderwijs verder bijna niet aan de orde kwam tijdens de persconferentie van dinsdagavond, viel het op dat premier Mark Rutte nadrukkelijk de mogelijkheid tot regionale sluiting van scholen open hield. Het gaat dan waarschijnlijk om regio’s waar de besmettingscijfers erg oplopen, zoals Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid en Twente.

Ouderavonden alleen online

Het kabinet benadrukt dat scholen alleen zijn geopend voor het volgen van de lessen. Er geldt daarom het dringende advies om activiteiten als teammiddagen en ouderavonden op afstand te laten plaatsvinden. Verder zijn de besmettingsrisico’s rondom onderwijsinstellingen een zorg. De bewegingen van leerlingen rondom de scholen zouden verminderd kunnen worden door afspraken te maken met de gemeenten en lokale middenstand. Ook vindt het kabinet dat er scherper moet worden ingezet op naleving van de bestaande maatregelen in de school.

Oproep

Ouders & Onderwijs roept het onderwijs op om goed in contact te blijven met ouders nu er geen gesprekken meer op school plaats mogen vinden. In deze tijden is goede onderlinge communicatie tussen ouders en school cruciaal. Ook zullen er alternatieven voor het bezoeken van open dagen moeten worden aangeboden.

Hoe verder?

Het kabinet komt later terug op de mogelijke regionale sluiting van scholen. Zodra hierover meer bekend is verwerken wij dat in onze FAQ  Binnenkort zal Ouders & Onderwijs weer een peiling onder ouders uitvoeren over het onderwijs en corona. Ook uw mening laten horen over het onderwijs aan uw kind? Laat dan uw stem horen en meld u zich aan voor het Landelijk Ouderpanel! 

Gerelateerde onderwerpen

Coronamaatregelen op school hoeven niet strenger vinden ouders

De scholen zijn weer open. Door corona gelden op alle scholen maatregelen. Welke maatregelen er gelden, hoe het onderwijs wordt gegeven en hoe scholen hier ouders over informeren, vroegen we aan de ouders in het Landelijk Ouderpanel.

Lees meer

Scholen hoeven niet dicht volgens ouders

Er komen steeds meer coronabesmettingen bij, maar meer dan drie kwart van de ouders met leerlingen in het voortgezet onderwijs wil niet dat alle middelbare scholen dicht gaan (76%). Meer dan een derde vindt dat ook niet nodig als er één of meerdere besmettingen zijn geconstateerd (65%). Welke maatregelen er gelden, hoe het onderwijs wordt gegeven en hoe scholen hier ouders over informeren vroegen we aan de ouders in het Landelijk Ouderpanel.

Lees meer

Coronaregels op school

Vandaag openen de scholen in de regio Noord weer hun deuren. Voor de zomervakantie heeft het kabinet besloten dat zowel scholen voor het primair als het voortgezet onderwijs weer volledig starten met inachtneming van de bekende maatregelen. Wat zijn de coronaregels op school?

Lees meer

Meer informatie

Ouders & onderwijs

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.