Home > Nieuws > Nieuws > Door sneeuwval niet alle scholen maandag open

Door sneeuwval niet alle scholen maandag open.

7 februari 2021 Nieuws
Door sneeuwval niet alle scholen open

Door alle sneeuwpret dit weekend zou je bijna vergeten dat maandag de basisscholen weer beginnen. Niet overal in het land is evenveel sneeuw gevallen. Het is daarom per locatie afhankelijk of de basisschool morgen opent. De school bepaalt dat zelf, maar het is wenselijk als er voor noodopvang gezorgd wordt. Houd de communicatie van de school goed in de gaten.

De regel is dat scholen bij aanhoudende vorst maatregelen kunnen nemen. De school bepaalt zelf wanneer en welke maatregelen. Als de school niet bereikbaar is kan de school bijvoorbeeld later of helemaal niet beginnen. Waar mogelijk kan gekozen worden voor afstandsonderwijs.

De NOS meldt dat veel scholen dicht blijven. Scholen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, in de regio’s Zaanstreek en Waterland en in het oosten van het land zullen voorlopig niet open gaan.

Als leraren en leerlingen van ver moeten komen en er veel sneeuw ligt, is het een logische stap om dicht te blijven. Minister Arie Slob schreef in een reactie op Twitter dat het zeer te billijken is als scholen niet overal open kunnen gaan.

Meer informatie

Heeft u vragen? U kunt natuurlijk contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

 

Gerelateerde onderwerpen

Tropenrooster en ijsvrij

Bij tropische warmte of aanhoudende vorst mogen scholen het lesrooster aanpassen. Als ouders geen opvang kunnen regelen.

Lees meer

Basisschoolleerlingen maandag weer naar school

Leerlingen van de basisschool en kinderen van de opvang mogen maandag weer beginnen. Dat maakte het kabinet dinsdag bekend.

Lees meer

Kinderen met verkoudheidsklachten blijven thuis

Leerlingen in de basisschoolleeftijd blijven bij verkoudheidsklachten thuis en laten zich testen. Ook als dat lichte klachten zijn zoals niezen of een snotneus.

Lees meer

Basisscholen open, hoe zit het met de leerplicht?

Een leerplichtambtenaar kan betrokken zijn en een rol spelen in het gesprek tussen school en ouders maar er wordt niet handhavend opgetreden.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.