Onderwerp zoeken?

Typ hier uw onderwerp in

Home > Nieuws > Nieuw oudersteunpunt passend onderwijs

Nieuw oudersteunpunt passend onderwijs.

18 november 2019 Nieuws

Ouders boden Lobke Vlaming van Ouders & Onderwijs een website over passend onderwijs aan. Op de website kunnen ouders terecht voor informatie. Dit vond plaats tijdens de conferentie ‘Ik maak verschil voor ons’ op 11 november in Heerhugowaard.

De onafhankelijke website www.oudersteunpunt.nl moet antwoorden geven op veelvoorkomende vragen. Er is informatie te vinden over rechten, plichten, gesprekstechnieken, praktische telefoonnummers en verschillende typen situaties.

Staat van de Ouder

En dat is hard nodig. Want als het gaat over passend onderwijs verdwalen ouders vaak in de vele regels en versnipperde informatie. Dit bleek ook uit het onderzoek Staat van de Ouder 2019 dat Ouders & Onderwijs hield onder de leden van het Landelijk Ouderpanel.

Uitkomsten

Er kwam naar voren dat het ouders vooral frustreert als het lang duurt voordat passend onderwijs gerealiseerd wordt. Soms worden kinderen naar een andere niet-passende plek gestuurd terwijl er nog geen overeenstemming is met de ouders en dit leidt tot klachten. Klachtenprocedures zijn traag en leveren vaak niet de oplossing op die ouders verwachten.

Hoofdrol voor ouders

Bij de ontwikkeling van de website oudersteunpunt.nl hadden ouders een belangrijke rol. Ze dachten mee in wat er nodig was en de informatie op de website werd samen met hen ontwikkeld. Het samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland en Ouders & Onderwijs maakten dit mogelijk.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Formulier om verwachting schooladvies bij te stellen

Minister Slob wil dat leerlingen starten in een brugklas die recht doet aan hun capaciteiten en mogelijkheden. Ouders & Onderwijs wil daartoe graag bijdragen. We ontwikkelden samen met de PO-Raad en VO-raad een formulier voor bijstelling schooladvies. Dit formulier kunnen scholen toevoegen aan het overgangsdossier.

Lees meer
Nieuws

Ieder kind heeft recht op onderwijs. Een manifest van ouders en professionals.

Van 3 tot 7 juni is het de Landelijke Actieweek Thuiszitters. Voor een aantal ervaringsdeskundige ouders en professionals is dit een goed moment om extra aandacht te vragen voor de problematiek rondom passend onderwijs. Zij stelden een manifest op: Het Manifest - Ieder kind heeft recht op onderwijs.

Lees meer
Nieuws

Ouders Den Haag verenigen zich in Stadouder!

In Den Haag heeft een actieve groep ouders zich verenigd in een nieuw platform voor en door ouders: Stadouders. Samen willen zij het onderwijs en de gemeenschap in Den Haag verbeteren. Sluit jij je ook aan?

Lees meer
Nieuws

Maandelijks 500 vragen van ouders over passend onderwijs

Ouders & Onderwijs krijgt maandelijks ruim 500 vragen van ouders over passend onderwijs. Hier lopen ouders in de praktijk tegenaan:

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.