Home > Nieuws > Nieuws > Ouders & Onderwijs deelt zorgen corona met Tweede Kamer

Ouders & Onderwijs deelt zorgen corona met Tweede Kamer.

25 januari 2021 Nieuws
mbo

De coronacrisis en de schoolsluiting zorgen voor grote problemen voor gezinnen. Vandaag is het Notaoverleg Onderwijs & Corona in de Tweede Kamer. Ouders & Onderwijs stuurde samen met andere ouderorganisaties een brief om onze zorgen te delen en suggesties voor te stellen aan het kabinet.

De vijf belangrijkste punten in deze brief zijn:

  • De noodopvang moet worden uitgebreid zodat ouders die niet thuis kunnen werken hun kind naar de opvang kunnen brengen.
  • Alle scholen in het so en vso moeten open voor hun leerlingen.
  • Om de druk op ouders door de langdurige schoolsluiting te verlichten moet er zo snel mogelijk een ‘coronaverlof’ komen.
  • De eindtoets in groep 8 moet dit jaar doorgang vinden.
  • Het kabinet moet in samenspraak met leraren, leerlingen en ouders gaan werken aan een langetermijnplan voor het onderwijs.

Om de complete toelichting op deze punten te lezen, raadpleeg dan de brief.

Vragen

Voor antwoorden op vragen over het onderwijs tijdens de coronaperiode kunt u terecht op onze FAQ-pagina. Maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze medewerkers. Via e-mail: vraag@oudersenonderwijs.nl of telefonisch: 088-6050101. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

 

Gerelateerde onderwerpen

Basisscholen krijgen meer tijd voor schooladvies

Basisscholen krijgen twee weken langer de tijd om het schooladvies vast te stellen. Vanwege de lockdown hebben de scholen er dit schooljaar tot 15 maart de tijd voor. Dat maakte het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap donderdag bekend.

Lees meer

Zorgen bij ouders over effect corona op schooladvies

Door de schoolsluiting hebben veel kinderen volgens ouders lesstof gemist. Een grote groep ouders (38%) vreest daardoor dat het schooladvies voor hun kind te laag uit zal vallen. Ook kinderen maken zich volgens ouders meer zorgen over het schooladvies. Ruim een kwart van de ouders geeft aan dat zij zich meer zorgen maken door corona. Dat blijkt uit een onderzoek van Ouders & Onderwijs onder ouders van basisschoolleerlingen in groep 7 en 8.

Lees meer

Ouders brugklasleerlingen tevreden over ondersteuning in coronajaar

Leerlingen die afgelopen zomer de overstap van de basisschool naar de middelbare school hebben gemaakt zijn volgens de meeste ouders (82%) ondanks de schoolsluiting goed terecht gekomen. Dat blijkt uit onderzoek van Ouders & Onderwijs onder ouders van kinderen in de brugklas.

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.